Facebook Beğenileri Yüzünden İşten Atılan Kadın İçin Türkiye'ye Tazminat Cezası

97
48
27
22
1
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Facebook'ta beğendiği gönderiler nedeniyle işten atılan bir kadının başvurusunu haklı buldu ve Türkiye'ye tazminat cezası verdi.

Adana’nın Seyhan ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak sözleşmeli çalışan Melike isimli bir vatandaş, Facebook'ta paylaşılan bir gönderiyi beğendiği için hakkında disiplin soruşturması başlatılmış, akabinde de işten atılmıştı. Melike C., konuyla ilgili olarak 2019 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuruda bulundu ve ilgili başvuru, 2 yıl sonra nihayet karara bağlandı.

AİHM, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) ifade özgürlüğüyle ilgili 10. maddesini ihlal ettiğine hükmetti ve Melike isimli vatandaşa 2 bin euro tazminat ödenmesine karar verdi. Böylece Facebook'ta bir gönderiyi beğendiği için işten atılan vatandaş, haklı bulunmuş oldu.

AİHM facebook

Söz konusu olay ile ilgili olarak İş Mahkemesi, Melike C.'nin temiz başvurusunu reddederek işten atılmaya gerekçe olarak gösterilen söz konusu paylaşımların 'bir kısmının siyasi olduğunu, bir kısmının iş yerini huzur ve sükûnetini bozma eğiliminde olduğunu' belirtmişti. AİHM'in kararla ilgili olarak paylaşmış olduğu metne buradan (Fransızca) ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://tr.euronews.com/2021/06/15/aihm-turkiye-de-bir-sosyal-medya-paylas-m-n-begendigi-icin-isten-at-lan-memuru-hakl-buldu
97
48
27
22
1
Emoji İle Tepki Ver
97
48
27
22
1