Facebook Messenger’a, Sahte Haber Yayılımının Engellenmesi İçin Mesaj İletme Sınırı Geldi

11
7
2
2
0
Sahte haberlerin ve zararlı içeriklerin viral yayılımını engellemek isteyen Facebook, Messenger'a mesaj iletme sınırı getirdi. Artık Messenger kullanıcıları bir mesajı maksimum 5 sohbete iletebilecekler.

Özellikle koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına almaya başlamasıyla birlikte sahte haberlerin önüne geçilmesi çok daha büyük bir önem kazandı. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uzun bir süredir uyguladığı mesaj iletme sınırını pandemi nedeniyle daha da katılaştırmış ve kullanıcıların bir mesajın tek seferde beşten fazla sohbete iletilmesini engellemeye başlamıştı.

WhatsApp’ın çatı şirketi olan Facebook, bugün itibarıyla bir diğer anlık mesajlaşma uygulaması Messenger’a da mesaj iletme sınırı getirdiğini duyurdu. Mesaj iletme sınırının sahte haberlerin ve zararlı içeriklerin viral şekilde yayılmasını engelleme konusunda oldukça etkili bir yol olduğunu ifade eden Facebook, söz konusu sınırla birlikte bir mesajın sadece beş farklı tekil ya da grup sohbetine iletilebileceğini belirtti.

messenger mesaj iletme sınırı

“Küresel COVID-19 salgını devam ederken sahte haberlerin ve zararlı içeriklerin yayılmasını kontrol etmenin kritik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz.” diyen Facebook, söz konusu sınırı kullanıcıların doğru bilgiye daha kolay ulaşmasını sağlamak için getirdiğini ifade etti.

Hindistan’da viral şekilde yayılan ve insanların hayatlarını kaybettiği protesto gösterilerine neden olan sahte haberlerin ardından ilk kez 2018 yılında mesaj iletme özelliğine sınır getiren WhatsApp, geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda mesaj iletme sınırının iletilen mesaj sayısında yüzde 70 gibi büyük bir düşüş sağladığını ifade etmişti.

Kaynak : https://about.fb.com/news/2020/09/introducing-a-forwarding-limit-on-messenger/
11
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
7
2
2
0