Facebook, Kuruluşundan 18 Yıl Sonra Nihayet Bir 'Müşteri Hizmetleri' Bölümü Kurmayı Planlıyor (Daha Planlıyor...)

22
2
1
0
0
Bloomberg tarafından paylaşılan detaylara göre Meta, kuruluşunun 18 yıl sonrasında ilk kez Müşteri Hizmetleri bölümü açmaya karar verdi. Şirketin bu bölüm hakkındaki çalışamalarıysa henüz planlama aşamasında.

2004 yılında Facebook adıyla kurulan ve eski adıyla aynı sosyal medya platformunun yanı sıra Instagram ve WhatsApp’ı da bünyesine katan Meta, bugün birçok kişinin beklediği bir açıklama paylaştı. Meta, 18 yıllık sosyal medya devi olma tecrübesi yaşamasının ardından ilk kez bir müşteri hizmetleri bölümü açacağını duyurdu.

Kullanıcıların sorunlarını çözüme kavuşturmayı hedefleyen Meta’nın yeni müşteri hizmetleri bölümü, aktarılan bilgilere göre şu anda henüz ilk adımlarını atıyor. Fakat şirket, kendi bünyesindeki Oversight Board’un (Gözetim Kurulu) değerlendirmesi üzerine bu çalışmayı ön plana çekti. Zira kurul, Facebook kullanıcılarından yarım milyonu aşkın şikâyet aldığını, bunların pek çoğunun da hesaplarla ilgili sorunlar hakkında olduğunu belirtti.

Bölümü kurmak Meta'nın öncelikleri arasına girdi:

meta

Meta’nın Başkan Yardımcısı Brent Harris, söz konusu projeyi Bloomberg’e doğrularken, projenin çıkışı hakkında da önemli bilgiler paylaştı. “İnsanları nasıl dikkate alıp onlara müşteri hizmetleri ve içeriklerinin neden kaldırıldığı veya hesaplarının neden kapatıldığı hakkında yanıt verebiliriz?” diyen Brent, yeni müşteri hizmetleri bölümüne şu anda fazlasıyla zaman harcadıklarını belirtti.

Brent, Meta’nın müşteri hizmetleri bölümünün ve bölümde çalışacak kişilerin müşterilerle nasıl etkileşime geçeceğini ise henüz paylaşmadı. Meta’nın müşteri hizmetleri bölümü hakkında yakın zamanda fazlasıyla yeni haber duyacak gibiyiz.

 

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-25/facebook-meta-is-building-a-customer-service-group-for-content-complaints#xj4y7vzkg
22
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
2
1
0
0