Fitbit, Etkileyici Özelliklere Sahip Akıllı Saatleri Sense ve Versa 3'ü Duyurdu

9
4
2
2
1
Akıllı saat sektörünün önemli üreticilerinden Fitbit, düzenlediği bir etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı. Duyurulan ürünler arasında Sense ve Versa 3 isimli akıllı saatler dikkat çekici özelliklere sahipken, şirketin yeni akıllı bilekliği Inspire 2 de daha parlak ekranıyla dikkat çekiyor.

ABD merkezli giyilebilir teknolojik ürün üreticisi Fitbit, düzenlediği bir etkinlikte yeni akıllı saatlerini duyurdu. "Sense" ve "Versa 3" olarak isimlendirilen akıllı saatler, kullanıcılara etkileyici bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Özellikle de Fitbit Sense, bugüne kadar gördüğümüz benzer ürünler arasında en eksiksiz sağlık kontrolü yapabilme yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Şirket, ayrıca akıllı bilekliklerine yeni bir üye daha ekliyor.

Sense, şirketin tarihinde ilk kez dahili EKG özelliğine sahip olan akıllı saat olarak karşımıza çıkarken, Versa 3'te ise 6 günlük kullanım imkanının yanı sıra Alexa ve Google Asistan'a destek vererek ön plana çıkmaya çalışacağını görüyoruz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, Fitbit'in yeni akıllı saatlerine derinlemesine bir bakış atalım.

Karşınızda Fitbit Sense

Fitbit Sense

Fitbit Sense, tam anlamıyla sağlık özelliklerine odaklanan bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Uyku takibi, günlük adım sayısı, uyarılı kalp ritmi değerleri gibi ölçümler yapabilen akıllı saat, benzersiz bir özelliğe sahip: Ateş ölçme. Şirket bu sayede, özellikle de COVID-19 hastalığına karşı erken teşhisin mümkün olabileceğini ifade ediyor. 

Fitbit'in yeni akıllı saatinin stres özelliğine ayrıca değinmek gerekiyor. Mühendisler, bu akıllı saatte cildin stres miktarını ölçebilen elektrodermal sensör kullanıyor. Bu sensör, bir kullanıcının günlük stres miktarını ölçümleyerek kişiyi meditasyon uygulamalarına doğrudan yönlendirebiliyor. Ayrıca bu akıllı saatte GPS, müzik çalma, Fitbit Pay ve 20 farklı spor aktivitesinin takibi de aktif olarak yapılabiliyor.

Fitbit Versa 3, 6 günlük kullanım imkanıyla dikkat çekiyor

Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3, 1,58 inç büyüklüğünde AMOLED ekranla birlikte geliyor. Bu saatle de temel sağlık kontrollerinin tümünün ölçülmesini sağlayan mühendisler, akıllı saatin 6 gün boyunca kullanılabileceğini ifade ediyorlar. Serinin önceki modellerine oranla biraz daha gelişmiş olan özelliklere sahip olan Versa 3 de tıpkı Sense modeli gibi hem Alexa hem de Google Asistan desteğine sahipler.

Fitbit Inspire 2 isimli akıllı bileklik, selefine göre biraz daha gelişmiş

Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire, kullanıcılara sundukları özelliklerle ilgi çekmeyi başarmıştı. Bugünkü etkinliğinde Inspire serisindeki yeni akıllı bilekliği "Inspire 2"yi de duyuran şirket, önceki ürüne göre biraz daha parlak bir ekran ve şirketin "Active Zone Minutes" özelliğini eklediği yeni bir bileklikle karşımıza çıkıyor. Peki bu ürünlerin fiyatı ne kadar olacak?

Fitbit yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre yeni ürünler, eylül ayı sonunda kullanıcıların hizmetine sunulacak. En gelişmiş model olarak karşımıza çıkan Sense, 299,99 sterlin (yaklaşık 2,900 TL + vergiler), Versa 3 199,99 sterlin (yaklaşık 1,950 TL + vergiler) ve son olarak da Inspire 2 89,99 sterlin (yaklaşık 875 TL + vergiler) şeklindeki fiyatlarıyla yeni sahiplerini bekliyor olacak.

Kaynak : https://www.wareable.com/fitbit/fitbit-new-devices-land-update-8066
9
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
2
1