Tesla'dan Araba Anahtarı Olarak Kullanılacak Bir Akıllı Saat mi Geliyor?

20
2
2
0
0
Norveç merkezli bir akıllı saat üreticisi Xplora Technologies, ABD Federal İletişim Kurumu'na yaptığı bir bildirimle Tesla ile birlikte bir akıllı saat tasarladığını duyurdu. Tesla'nın neden böyle bir şey yaptığı bilinmiyor ancak ortada bazı muhtemel nedenler var.

Otomobil sektörünün en önemli isimlerinden bir tanesi haline gelen Tesla, çok farklı bir sektöre geçiş yapıyor. Norveç merkezli bir akıllı saat üreticisi olan Xplora Technologies, Tesla ile birlikte bir akıllı saat geliştirdiğini ABD Federal İletişim Kurulu'na (FCC) bildirdi. Peki Tesla, bu akıllı saat üreticisiyle neden ortak bir proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor?

Xplora Technologies, daha çok çocuklar için akıllı saatler üreten bir şirket. FCC'ye verilen bildirimdeyse bu şirket ile Tesla'nın bir akıllı saat üretimi konusunda ortak olarak çalıştığı ve hatta her iki şirketin de aynı yetkilere sahip olduğu ifade ediliyor. Yani Tesla ile Xplora Technologies, çok ciddi bir ortaklık kurmuş durumda.

Xplora Technologies

Tesla'nın neden bir akıllı saat üreticisiyle iş birliği yaptığını anlamak zor. Ancak bunu anlayabilmek için elimizde iki farklı seçenek bulunuyor. Bu seçenekler, Tesla'nın akıllı saat sektörüne girdiğini kesin olarak açıklamamakla birlikte, Tesla'nın neden böyle bir şey yaptığı konusunda önemli ipuçları verebilir. Dilerseniz hemen, Tesla'nın akıllı saat sektörüne girmesiyle ilgili muhtemel nedenlere yakından bakalım.

Tesla'nın akıllı saat sektörüne giriş yapmasının altında yatan ilk neden, Xplora Technologies'in satın alınma ihtimali olabilir. Yani Tesla, bu şirketi bünyesine katarak yepyeni bir sektör üzerinden para kazanmayı amaçlıyor olabilir. Fakat Tesla, eğer Xplora Technologies'i satın almadıysa, bu şirketin alt yapısından ve kullandığı platformdan faydalanmaya çalışıyor olabilir ki sanki bu ihtimal biraz daha kuvvetli gibi görünüyor.

Tesla

Üçüncü taraf geliştiriciler, geçtiğimiz dönemlerde Apple Watch için ilginç uygulamalar geliştirmeye çalıştılar. Bu uygulamaların temel amacı, Tesla markalı araçların kontrol edilebilmesini sağlamaktı. İşte Tesla da bu tür bir plan içerisinde olabilir. Şirket, Model 3 ve Model Y için anahtar yerine akıllı telefon kullanmayı zaten önemsiyor. Tesla, buna ek olarak anahtar gibi kullanılabilecek bir akıllı saat tasarlamak istiyor, bunun için de Xplora Technologies'le ortaklığa gidiyor olabilir. Bu tahminlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği zaman içerisinde gün yüzüne çıkacak.

Kaynak : https://electrek.co/2020/08/10/tesla-smartwatch-why/
20
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
2
2
0
0