Yalnızca 5 MB RAM'le Çalışan İnternet Tarayıcısı: Flow

183
30
10
2
1
İngiltere merkezli Ekioh tarafından geliştirilen "Flow" isimli bir tarayıcı, sektörü ciddi anlamda etkileyecek gibi görünüyor. Bugüne dek görülmemiş bir performans vadeden tarayıcı, Google Chrome ve Mozilla Firefox'a kafa tutmaya hazırlanıyor.

İnternet ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ile birlikte, internet tarayıcıları büyük bir önem kazandı. Günümüzde tercih edilebilecek pek çok tarayıcı olmasına rağmen tüketiciler, daha çok Google Chrome'u kullanıyorlar. Ancak kısa bir süre sonra Google Chrome ve diğer internet tarayıcılarına çok ciddi bir rakip gelecek. "Ekioh" isimli bir şirket tarafından geliştirilen "Flow", internete bağlanmanın kurallarını baştan yazacak gibi görünüyor.

Flow, internet siteleri için hazırlanan en yeni oyun motorlarından bir tanesi olan "HTML5" desteğiyle birlikte geliyor. Ayrıca bu internet tarayıcısı, bellek (RAM) tüketimini de minimalize ediyor ve çok ciddi bir performans sunuyor. Ayrıca bu internet tarayıcısının sahip olduğu mimari, rakiplerine oranla çok önemli özellikler sunuyor.

Flow

Flow'un belki de en dikkat çekici özelliği hem işlemci hem de ekran kartını tamamen kullanıyor olabilmesi. Böylelikle bu internet tarayıcısı, bugüne dek görülmemiş bir performans sunmayı vadediyor. Flow, sahip olduğu bu özelliklerle rakiplerine ciddi anlamda fark atıyor. Ekioh tarafından paylaşılan bir grafik, Flow'un özellikle grafiksel anlamda ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne seriyor.

İşte Flow'un grafik performansını gösteren o infografik

Flow

Yukarıda yer alan grafik, farklı internet tarayıcılarının tam ekrandaki animasyon performanslarını gösteriyor. Üstelik yukarıdaki grafiğe benzer bir performans, 4K çözünürlükte UI'ler ve VR içeriklerde de gösteriliyor. Görünen o ki Flow, yakın bir gelecekte adından sıkça söz ettirecek.

Flow'un sahip olduğu benzersiz özellikler bununla da sınırlı değil. Bu tarayıcı, sadece 5 MB RAM ve 11 MB depolama alanı olan cihazlarda kullanılabiliyor. Flow'un desteklediği platformlar ise şu an için başta Windows 10, Linux ve Android'i içeriyor. Gelecek dönemlerde bu platformların sayısının yükselmesi bekleniyor.

İngiltere merkezli Ekioh'un imzasını taşıyan bu tarayıcı, şu an için tam manasıyla kullanılamıyor. Ancak bu yazılım piyasaya sürüldüğünde, Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi popüler tarayıcılara ciddi anlamda kafa tutacak gibi görünüyor. Eğer Flow, geliştirici ekibin iddia ettiği kadar güçlü ise o zaman, en başta da Google Chrome'un sonu geliyor olabilir.

Kaynak : https://www.ekioh.com/flow-browser/
183
30
10
2
1
Emoji İle Tepki Ver
183
30
10
2
1