Gmail’e Gelen Satın Alım Makbuzlarınız Depolanıyor

34
4
3
3
1
Google, satın aldığınız nesnelerin Gmail'e gelen makbuzlarının, 'Satın Alımlar' adındaki bir sayfada sizin için toplandığını duyurdu.

Veri şirketlerinin bilgilerimizi takip ettiğinden daha fazla haberdar olmaya başladığımız bu süreçte, artık bu bilgileri nasıl kullandıkları da bizleri endişelendiriyor. Google’ın I/O 2019 etkinliğinde Google, insanların aktiviteleriyle ilgili depoladığı verileri görüntülemelerinin ve yönetmelerinin kolaylığı için yaptığı çalışmaları vurguladı ancak bir CNBC raporu, garip bir tasarıma sahip olan sayfanın kullanımının veya erişiminin hiç de kolay olmadığını söylüyor.

Buradan ulaşabileceğiniz ‘Satın Alımlar’ adındaki sayfada, satın aldığınız dijital veya fiziksel nesnelerin, Gmail’inize gelen makbuzlarının kopyaları yer alıyor. Google, CNBC’ye yaptığı beyanda sayfanın sadece kullanıcıya görünür olduğunu ve bilgilerin istenildiği zaman silinebileceğini belirtti. Gmail’e gelen makbuzlardan ‘kişiye yönelik reklam’ sistemi için veri kullanılmadığını da ekledi.

Google’ın dediğine göre Gmail’deki ve Google Haritalar’daki bu tarz veri takibi seçeneklerini kapatabilirsiniz. Yine de Google’ın yıllar öncesine dayanan bu kadar bilgiye sahip olması, hatta bu bilgilerin sizin iyiliğinize kullanıldığını bilseniz bile, tedirgin etmiyor değil.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/17/gmail-purchase-tracking-privacy/
34
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
34
4
3
3
1