Gmail'in Gizli E-posta Modu G Suite'e Geliyor

13
3
3
1
0
Google'ın e-posta servisi Gmail'in beğenilen özelliği G Suite'e de ekleniyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Gmail'in internet sitesi üzerinde tasarımsal olarak uğradığı büyük değişiklik çoğu kullanıcıyı mutlu ederken bazı kullanıcıların ise eski arayüzü tercih etmelerine sebep olmuştu. Bu yenilikle beraber tüm Gmail kullanıcılarının kullanabilir hâle geldiği gizli e-posta gönderme seçeneği çok yakında G Suite'e de geliyor.

Gizli e-posta modu sayesinde gönderilen e-maillerin; iletilmesi, kopyalanması, yazdırılması ve indirilmesi varsayılan olarak devre dışı bırakılabiliyor. Üstüne üstlük gönderen kişi 1 günden 5 yıla kadar geçerli bir son kullanım tarihini de gönderdiği e-postaya ekleyebiliyor. Son kullanım tarihi dolan mailler otomatik olarak siliniyor ve bu sayede değerli bilgilerin yayılmasının önüne geçiliyor.

İstenildiği takdirde e-postanın okunabilmesi için telefona gönderilecek olan şifrenin girilmesinin zorunluluğu da maili gönderen kişi tarafından eklenebiliyor. 25 Haziran tarihinden itibaren gizli e-posta gönderme modu tüm G Suite kullanıcıları için varsayılan olarak aktif edilmiş ve kullanılabilir durumda olacak.

Bu modu şu an denemek isteyen G Suite kullanıcıları ise Uygulamalar > G Suite > Gmail Ayarları > Kullanıcı Ayarları yolunu takip ederek gizli e-posta gönderme seçeneğini aktif edebilirler. Unutmayın ki bu özellik şu an G Suite için beta sürecinde. Bu sebeple özellik kararsız olabilir ve hatalara sebebiyet verebilir.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/05/29/gmail-confidential-mode-launch/
13
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
3
1
0