Google'dan Siri'ye İnanılmaz Dişli Bir Rakip: Google Asistan

13
3
2
1
0
Google'ın yeni yapay zekalı asistanı Google Asistan, muhteşem özellikleri ile tanıtıldı. Asistana şimdiden konulan takma isim ise; Siri-killer!

Şu an için teknoloji sektörünün en gözde akıllı asistanı Siri olabilir, ancak bu durum çok uzun sürmeyecek gibi. Zira Google, yeni yapay zekalı asistanı ''Google Asistan'' ile tam olarak gümbür gümbür geliyor.

Google, Google Now yerine tıpkı Apple'ın akıllı asistanı Siri benzeri ''Google Asistan''ı daha önceden zaten Google I/O 2016 etkinliğinde yüzeysel olarak tanıtmıştı. Ancak bugün düzenlenen etkinlikte tüm özellikleri ile karşımıza çıkan Google Asistan, tam olarak ağzımızı açık bıraktı dersek herhalde yanlış olmaz.

Yapay zeka ve yapay zekalı sistemlerin hızlı öğrenme yetenekleri sağolsun, Google Asistan sadece soru-cevap desteği sunmuyor, sizinle bir iletişim de gerçekleştirebiliyor.

Örneğin Google Asistan'a ''Messi hangi takımda oynuyor?'' diye sorup cevabınızı aldıktan sonra ''peki hangi ülkenin vatandaşı?'' diye sorduğunuzda, asistan sizin hala Messi'den bahsettiğinizi biliyor ve cevaplarını buna göre veriyor.

Ya da bir filmi merak ettiyseniz (mesela A filmi olsun), tek yapmanız gereken Google Asistan'a ''A filmi nasıl?'' diye sormak. Saniyeleri içerisinde filme gelen eleştiriler, verilen puanlar vb şeyler hakkında bilgi sahibi olmaktasınız.

Öğrenen ve Kendini Geliştiren Sanal Asistan

Sürekli olarak öğrenen ve verdiği cevapları buna göre geliştiren Google Asistan, Google'ın hali hazırda sunduğu şeyleri de size basit şekilde sağlamakta. Yol tarifi ya da ajandanızda o günün notları mı gerekiyor? Sadece Google Asistan'a sormanız yeterli.

Ya da bir şeyi not almanız gerekiyor ancak yanınızda kağıt kalem mi yok? Google Asistan'a ''bunu not al'' diyerek söylediğiniz bilgiler sisteme kaydedilerek daha sonradan size sunulmakta. Yani uzun lafın kısası Google Asistan, tam olarak sizin gündelik yaşamda asistanınız olacak bir şey.

Sadece Sorulara Cevap Vermiyor, Sizinle Muhabbet Ediyor!

Google Asistan sadece sorduğunuz soruların cevaplarını Google üzerinden bularak size sunan bir asistan değil. Zaman içerisinde sizin zevklerinizi, ilgi alanlarını vb şeyleri tanımaya başlayan Google Asistan, sorulara vereceği cevapları da size en uygun gördüğü metinlerin içerisinden seçerek aktarmakta. Ayrıca bir bilgiyi size sunduğunda farklı bilgiler almanız için de sizi yönlendirebilmekte.

Son olarak şuna da değinmezsek olmaz; sunum esnasında Google Asistan'ın tepki hızı o kadar hızlıydı ki eğer gerçek kullanımda (özellikle mobil cihazlarda) bu şekilde olursa gerçekten inanılmaz bir deneyim sunabilir. Google Asistan, ilk olarak Google'ın yine bugün tanıttığı akıllı cihazları Pixel'ler ile kullanıma sunulacak. Ayrıca akıllı ev sistemi kontrolü sağlayan Google Home'da da bu asistan mevcut.

13
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
2
1
0