Google, Chrome Uzantılarının Kullanıcı Verilerine Erişimini Kısıtlıyor

13
0
0
0
0
Google, yeni Chrome Web Mağazası gizlilik politikaları gereği uzantıların minimum miktarda kullanıcı verisine erişmesine izin veriyor ve tüm uzantıları politikalarına tabi tutuyor.

Dünyanın en popüler web tarayıcısı olan Chrome, Chrome Web Mağazası’nda bulunan uzantıların kullanıcı gizliliğine karşı daha hassas olmaları için Chrome uzantılarına iki yeni sınırlama getiriyor. Chrome uzantıları ile ilgili en önemli değişiklik, artık uzantıların gerekli olan minimum izin setini kullanıcıların karşısına çıkaracak olması.

Peki bu tam olarak ne anlama geliyor? Örneğin Chrome Web Mağazası’ndan indirdiğiniz bir uzantı belli bir göreve hizmet ediyor ancak bu görevi gerçekleştirmenin birden fazla yolu bulunuyor. Chrome, söz konusu uzantıyı görevini en az sayıda hassas veriye ulaşarak tamamlaması için zorlayacak.

Şu ana kadar yalnızca ‘kişisel ve hassas verilere ihtiyaç duyan’ Chrome uzantıları için Chrome Web Mağazası gizlilik politikaları yayınlanıyordu. Yeni kısıtlamayla birlikte kullanıcılar tarafından oluşturulan her türlü kişisel iletişim veya içeriğe erişime ihtiyaç duyan Chrome uzantıları da gizlilik politikalarına tabi olacak.

Google, yeni Chrome Web Mağazası gizlilik politikalarını bu sonbahardan itibaren yürürlüğe sokacak. Geliştiriciler, politikalar yürürlüğe girmeden 90 gün önce konudan haberdar olacaklar ve uzantılarını politikalara uygun hale getirmek için yeterli zamana sahip olacaklar. Politikalara uymayan uzantılar mağazadan kaldırılacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/30/18646093/google-chrome-extensions-user-data-new-privacy-limits
13
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
0
0
0
0