Google’da Son 3 Ayın En Çok Aranan Kelimeleri Belli Oldu

74
11
5
4
1
1 Nisan ila 30 Haziran arasında internet kullanıcılarının en çok yaptığı Google aramaları belli oldu. Google'ın Trendler hizmetini kullanarak oluşturulan bu listenin ilk iki sırası, fazlasıyla dikkat çekiyor.

İnsanların büyük bir çoğunluğu her gün internet üzerinden işlemler yapıyor. Bu bağlamda da en çok Google'ın kullanıldığını söylemek yanlış olmaz. İnternet kullanıcıları Google üzerinden yaptıkları aramalarla ihtiyaçları olan işlemleri yapabiliyor ya da aradıklarını bulabiliyorlar. Haziran ayının sona ermesiyle birlikte 2019 yılının ikinci üç aylık periyodu da sona erdi ve Google'da en çok yapılan aramalar listelendi. Yayımlanan listede ilginç sonuçlara ulaşıldı.

Yayımlanan veriler, Google'ın Trendler hizmeti kullanılarak oluşturuldu. Ancak az sonra bahsedeceğimiz veriler bir yüzdelik dilim şeklinde değil, arama hacmi index'ine göre hesaplandı. Dilerseniz 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında Google'da en çok aranan kelimelere daha yakından bakalım.

İşte, geçtiğimiz üç aylık periyotta Google'da en çok aranan kelimeler:

google

Listenin en dikkat çekici olan kısmı ilk iki sıra. Verilere göre dünyada son üç ay boyunca en fazla Facebook kelimesi arandı. Aylık kullanıcı sayısı milyarları geçen Facebook'un neden bu kadar çok arandığı merak edilen bir nokta doğrusu. İnsanlar bu kadar sık kullanılan bir internet sitesini sık kullanılanlara eklemek yerine Google üzerinden arama yaparak Facebook'a erişiyorlar.

Listenin ikinci sırası da sebebi anlaşılamayan bir şekilde Google. Verilere göre internet kullanıcıları Google arama motorunda "Google" araması yapıyorlar. 

Bunların haricinde internet kullanıcıları en çok YouTube, hava durumu, haberler ve videolar gibi terimleri aratıyorlar. Listenin dikkat çekici basamaklarından bir tanesi de Amazon. Amazon, 8. sırada kendisine yer bularak dünyanın en büyük e-ticaret şirketi olduğu açıkça gösteriyor.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/07/top-google-searches.html
74
11
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
74
11
5
4
1