Google, İş Başvuru Hizmeti 'Google Hire'ın Fişini Çekiyor

5
2
1
1
0
Google, Hire hizmetini durdurduğunu bir e-postayla resmi olarak açıkladı. Bu açıklamaya göre Google'ın küçük ve orta ölçekli işletmeler için geliştirdiği "Google Hire" hizmeti, 1 Eylül 2020 itibarıyla kullanılamayacak.

Teknoloji devi Google'ın tek hizmeti arama motoru değil. Şirket; e-posta, harita, trendler ve bulut gibi farklı alanlardaki hizmetinin yanı sıra, iş sektörüyle ilgili hizmetler de veriyor. Google'ın iş sektörüyle ilgili hizmetlerinden bir tanesi de "Google Hire".

Google Hire, Google'ın G-Suite hizmetine bağlı olan bir hizmet. Google Hire sayesinde kullanıcılar, kurumlarına yöneltilen iş başvurularını görüntüleyebiliyor, gerektiği durumlarda başvuru sahibine ulaşabiliyor ve hatta görüşmeler ayarlayabiliyorlardı. Şimdiyse Google, bu etkili hizmetini sonlandıracağını duyurdu.

Google Hire

Konuyla ilgili müşterilerine bir e-posta gönderen Google; Hire'ın başarılı bir özellik olduğunu ancak kaynakların diğer Google Cloud hizmetleri için kullanılması gerektiğini ve bu yüzden de Google Hire hizmetini sonlandırdıklarını açıkladı. Aynı e-postada hem müşterilere hem de Google Hire ekibine teşekkür edildi.

Google, yaptığı açıklamayla Google Hire hizmetini sonlandırdığını resmen ilan etti ancak kullanıcıların Google Hire'ı kullanmak için hala bir yıl kadar zamanları var. Google, Hire hizmetinin 1 Eylül 2020'ye kadar kullanılabileceğini söyledi ancak bu süre boyunca hizmetle ilgili herhangi bir gelişme yaşanmayacak, yeni özellikler sunulmayacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/08/27/google-will-kill-off-google-hire-in-2020/
5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0