Google, Tehlikede Olan Android Telefonlarını Açıkladı: Yazılım Güncellemelerini Sakın Ertelemeyin

12
11
6
2
2
Google, başta Samsung ve Vivo olmak üzere işlemcilerdeki bir güvenlik açığı sebebiyle tehlike arz eden telefon modellerini açıkladı. Söz konusu açıkların kapatılması için telefon üreticilerinin yazılım güncellemesi yayınlaması bekleniyor.

Android işletim sisteminin aynı anda birden fazla işlemci modeli ve üretici yazılımına uyumlu şekilde çalışması için yapılan geliştirmeler, beraberinde sorunları da getiriyor. Örneğin bazı işlemci yongalarının yazılımsal güvenlik açığına sahip olmaları ki Google, son raporlarında Samsung tarafından üretilen bazı Exynos işlemcilerin güvenlik sorunlarına açık olduğunu dile getirdi. 

Diğer taraftan söz konusu bu güvenlik sorunundan Google’ın bizzat ürettiği bazı Pixel modelleri de etkilenirken, listede aynı çipleri kullanan vivo tarafından üretilmiş modeller de var. Ayrıca Samsung’un arabalardaki 5G bağlantılarını sağlamak amacıyla ürettiği Exynos Auto T5123 isimli çipi de aynı sorundan muzdarip oldu. 

Google’a göre tehlikede olan ve yazılım güncellemesi bekleyen Android telefonlar ve cihazlar şöyle: 

samsung ve google akıllı telefon

  • Samsung: S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21s, A13, A12, A04
  • Vivo: S16, S15, S6, X70, X60 ve X30
  • Google: Pixel 6 ve Pixel 7
  • Exynos Auto T5123 işlemcisine sahip arabalar.

TechCrunch tarafından da doğrulanan bilgilere göre Google ve Samsung, bu sorunları çözmek için bir güncelleme yayınlamak üzere. Bu yama, söz konusu güvenlik açıklarını düzeltmeyi ve potansiyel saldırılardan kullanıcıları korumayı amaçlayacak. Bu sebeple eğer yukarıdaki listede yer alan bir telefon kullanıyorsanız, güvenlik sorunlarından etkilenmemek için güncellemelerinizi bekletmeden yüklemenizi tavsiye ediyoruz.

 

 

 

12
11
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
12
11
6
2
2