Sağlık Bakanı, 'Gün içinde Aşı' Uygulamasını Başlattıklarını Duyurdu

38
4
0
0
0
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'da yaptığı bir açıklamada "Gün İçinde Randevu, Gün İçinde Aşı" programının başlatıldığını duyurdu. Bu program, vatandaşın koronavirüs aşısı olma sürecini birkaç saate indiriyor.

Türkiye'nin koronavirüs gündemi, yavaş yavaş değişiyor. Gelen aşı miktarının milyonlara ulaşması sayesinde adeta seferberlik haline geçen ülkemizdeki aşılamanın hızlanması, pandemiyi hayatımızdan çıkaracak gibi görünüyor. Özellikle de son günlerde konuyla ilgili çok önemli açıklamalar yapan Fahrettin Koca'nın yeni açıklaması ise aşılama sürecinde yeni bir dönem daha başladığının göstergesi.

Twitter'dan yaptığı açıklamada "Gün İçinde Randevu, Gün İçinde Aşı" programının başlatıldığını söyleyen Fahrettin Koca, vatandaşların aşılanma işleminin saatler içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi. Nüfusun çok büyük bir bölümünün aşı hakkı kazanmış olmasıyla başlatılan program, zaten iyi durumda olan aşılama hızını bir tık daha iyileştirecek gibi görünüyor.

Yapılan aşı dozu sayısı 36 milyonu geçti

Fahrettin Koca

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde uygulanan aşı dozu sayısının takip edilmesini sağlayan "covid19asi.saglik.gov.tr" isimli bir internet sitesi oluşturmuştu. Bu internet sitesine baktığımızda, birinci doz aşı yapılan kişi sayısının 22 milyon 403 bin 285 olduğunu görüyoruz. Bu vatandaşlardan 13 milyon 983 bin 073'ünün ikinci doz aşısı da yapılmış durumda. Böylelikle ülke genelinde vurulan doz sayısının 36 milyon 386 bin 358'e ulaştığını söyleyebiliriz.

Aşı, salgının başından beri en çok tartışılan konularının başında geliyor. Bazı kesimler, aşının güvenliğine inanmadıklarını, vücutlarına ne olduğu belli olmayan bir sıvının enjekte edilmesini istemediklerini söylüyorlar. Hatta Türkiye'de de azımsanamayacak sayıda olan bu kesim, aşılama hızının artmasıyla birlikte Twitter'ın bir numaralı gündemi haline gelmeyi başarmışlardı. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı veriler, aşı karşıtlarına rağmen aşı olmaya razı olan vatandaşların sayısının da çok yüksek olduğunun açık bir delili niteliğinde.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/turkiye/bakan-koca-gun-icinde-randevu-gun-icinde-asi-uygulamasini-baslattik,04rSnYnm30u5UqXS62Z1WA
38
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
38
4
0
0
0