Sosyal Medya Siteleri Bir Bir Hacklenirken Tekrar Hatırlayalım: Hangi Kişisel Bilginiz Dark Web'de Kaç Paraya Satılıyor?

117
77
27
20
11
Sosyal Medya Siteleri Bir Bir Hacklenirken Tekrar Hatırlayalım: Hangi Kişisel Bilginiz Dark Web'de Kaç Paraya Satılıyor?
KasperSky Türkiye, internetin karanlık yüzü olarak bilinen dark web'de hangi kişisel bilgilerinizin kaç paraya satıldığını gösteren bir paylaşım yaptı. Görünüşe göre kredi kartı başta olmak üzere birçok veri, dark web'de üç kuruşa satışa çıkarılıyor.

Gündelik hayatımızda belki 10 belki de 20 adet siteyi ziyaret ediyoruz. Ancak bildiğiniz gibi internet, devasa bir mecra ve içerisinde milyarlarca web sitesini barındırıyor. Bizim bildiklerimiz, yani Google tarafından indekslenebilen siteler, gündelik hayattaki ağı oluştururken daha derinlerde deep web ve dark web gibi isimler verilen çok daha büyük ve karanlık ağlar yer alıyor.

Hatta artık hepimizin görmüş olduğu bir görsele göre gündelik hayatta kullanılan ağ, internet dünyasının yalnızca küçük bir kısmını kapsarken deep web ve dark web ise buzdağının görünmeyen kısmı gibi internetin çok büyük bir kısmını kapsıyor. Bu platformlarda kişisel bilgiler, istihbarat bilgileri ve çok daha fazlası illegal bir şekilde satışa sunuluyor. Peki, internetin bu kısımlarında tam olarak hangi bilgilerimiz bulunuyor ve bu bilgiler kaç paraya satılıyor?

Kişisel verilerinizin dark web'deki değeri ne kadar?

  • Kredi kartı bilgileri: 6 – 10 dolar
  • Ehliyet bilgileri: 5 – 25 dolar
  • Pasaport bilgileri: 6 – 15 dolar
  • Abonelik servisleri: 0,5 – 8 dolar
  • Fotoğraflı belgeler: 40 – 60 dolar
  • Tıbbi geçmiş: 1 – 30 dolar
  • Kimlik bilgileri: 0,5 – 10 dolar

Şu anda çeşitli ihlallerden dolayı dark web'de milyarlarca kullanıcı adı ve şifre bulunduğu tahmin ediliyor. Kişisel verilerin bu tür kötü niyetli kişilerin eline geçmesinin ve satılmasının mağdurlar için oldukça ciddi sonuçları olabiliyor.

()

Kaynak : https://twitter.com/KasperskyTR/status/1350437824185708547?s=09
117
77
27
20
11
Emoji İle Tepki Ver
117
77
27
20
11