HBO’nun Başarısıyla Game of Thrones’un Son Sezonunu Utandıran Yeni Dizisi: Chernobyl

34
17
4
2
2
HBO’nun yeni mini dizisi Chernobyl, kendine güvenen gerilim hayranları için Çernobil faciasını ele alıyor.

Dünya üzerinde öyle bir yer düşünün ki patlamanın insanların oraya olan merakı, oluşturduğu etkiden daha fazla. Evet, aklınıza Çernobil geliyorsa cevabınız doğru. Onlarca bilgisayar oyununa, kitaba ve filme konu olan bölge, HBO’nun yeni mini dizisine de konu oldu.

26 Nisan 1986’da gerçekleşen patlama sonucunda bölgeye korkunç bir radyasyon yayıldı. Çernobil patlaması da tarihin en büyük nükleer olayı olarak akıllara kazındı.

Peki, diziyi bu kadar etkili yapan şey ne? Olayın gerçek olmasının yanı sıra devasa bir yıkıma sebep olması, diziyi izleyenlerin fazlasıyla etkilenmesinin bir sebebi olarak gösterilebilir.

Dizinin başında olay yerine intikal eden itfaiyeciler konudan bihaber olsa da olayın ciddiyetinin farkına varıp bundan bahsetmeyen Sovyetler insanın tüylerinin ürpermesine yeterli oluyor. Tabii ki ortaya bir soru çıkıyor: Yalanların bedeli ne? Bu durumda da cevap yüzlerce insanın hayatı oluyor.

Dizinin en can alıcı noktalarından bir diğeriyse nükleer santralinde görev alan insanlar hâlihazırda devam eden bir felaketi gidermek için telaşla koşuştururken felaketten haberi olmayan insanların standart yaşantılarına devam ediyor olması. Hatta en can alıcı sahnelerden biri olarak da üzerlerine kül yağarken oyunlarına devam eden çocuklar gösterilebilir.

Dizinin yapımcılarından Luke Hull, dizinin araştırma safhasını “Hayatımın en rahatsız edici anları” olarak tanımlıyor.

Sessiz ölüm olarak da adlandırılan radyasyonun büyük yalanlar sonucunda ne kadar muazzam bir çığlık haline geldiğine tanıklık edecek cesaretiniz varsa diziyi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kaynak : https://mashable.com/article/hbo-chernobyl-review/
34
17
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
34
17
4
2
2