HMD Global, Kullanıcı Verilerinin Çin'e Gönderilmesiyle İlgili Açıklama Yaptı

14
9
1
1
0
Bir süredir kullanıcı verilerinin transferiyle ilgili eleştiri yağmuruna tutulan HMD Global, konuyla ilgili ilk ve son açıklamayı yaparak kullanıcıları rahatlattı.

HMD Global, ortaya çıkan yeni bir olayla sarsıldı. Sarsıntının kaynağı olan olay kullanıcı verilerini izin olmaksızın Çin merkezli bir şirketin sitesine gönderilmesiydi ve bu durum herhangi bir şekilde tüketicilere iletilmemişti.

Durum ortaya çıktığında ilk tahminler başka bir projeye yardımcı olmak için gönderildiği yönündeydi ancak yapılan araştırmaların ardından olayın sanıldığı kadar basit olmadığı anlaşıldı. Bahsi geçen veri transferi, Nokia 7 Plus'ların ekranları ve kilitleri her açıldığında cihazın seri numarası da dahil birçok bilgiyi China Telecom'un yönettiği bir siteye göndermesiyle gerçekleştiriliyordu.

Gittikçe daha da yayılan ve tartışmalara yol açan olayın ardından çok geçmeden HMD Global'den resmi bir açıklama geldi. Konuyla ilgili tüm soru işaretlerini yok etmeyi amaçlayan HMD Global, yaptığı açıklamada şunları aktardı:

"Bahsi geçen veri transferi olayında hiçbir kişisel verinin paylaşılmadığını garanti ediyoruz. Tartışmaya yol açan durumu detaylıca inceledik ve başka bir ülkeye yönelik olan cihaz aktivasyon istemcimizin bir hata sonucu Nokia 7 Plus'ın tek bir grup yazılım paketine eklendiğini keşfettik. Bu hatanın sonucu olarak Nokia 7 Plus'lar cihaz aktivasyon verilerini başka bir sunucuya göndermeye çalışıyordu. Fakat yanlışlıkla gönderilen bu veriler asla kullanılmadı. Bahsi geçen hata 2019 yılının Şubat ayında fark edilip düzeltilmiştir. Etki altında kalan tüm cihazlar gerekli güncellemeleri aldı." 

"Cihaz ilk kez kullanıldığında bir kereliğine cihaz aktivasyon verilerini toplar ve üreticinin telefonun garantisini başlatmasını sağlar. HMD Global, tüketicilerin mahremiyetini ve güvenliğini ciddiye almaya devam edecek."

HMD Global'in yaptığı duyuruda da olduğu gibi birçok kullanıcı cihazlarını güncelleyerek bu problemi ortadan kaldırdı ancak bir kesim kullanıcının problemi hâlâ devam etmekte.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/hmd_global_responds_to_the_nokia_7_plus_units_in_europe_sending_data_to_china-news-36170.php
14
9
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
9
1
1
0