Huawei Watch GT 2 Pro, Heyecan Yaratmayan Özellikleri ve Uçuk Fiyatıyla Açığa Çıktı

20
11
2
2
1
Huawei'nin yaklaşmakta olan yeni akıllı saati Watch GT 2 Pro, Almanya merkezli bir teknoloji sitesinde açığa çıktı. Paylaşılan görüntüler ve detaylı özellikler, Watch GT 2 Pro'nun sadece kablosuz şarj desteği eklenmiş bir Watch GT 2 olacağını gösteriyor.

Çinli teknoloji devi şu sıralar, geçtiğimiz yıl oldukça etkileyici özelliklere sahip olarak duyurduğu "Watch GT 2" isimli amiral gemisi akıllı saatinin yeni bir versiyonu üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Almanya merkezli teknoloji sitesi WinFuture yazarlarından olan Roland Quandt, paylaştığı bir görselle "Watch GT 2 Pro" olarak isimlendirileceğini iddia ettiği yeni akıllı saati kamuoyuyla paylaştı.

Watch GT 2, etkileyici özelliklere sahip olsa da önemli bir özellikten yoksundu. Bu özellik, kablosuz şarj desteğiydi. Huawei mühendisleri, akıllı saatin altına ekledikleri pinlerle, amiral gemisi saatlerinin şarj edilmesini sağlıyorlardı. Ancak Watch GT 2 Pro'da böyle bir şey olmayacak gibi görünüyor. Çünkü sızdırılan görüntülerde, akıllı saatin altında herhangi bir şarj pininin bulunmadığı açıkça görülebiliyor.

Sızdırılan Watch GT 2 Pro işte böyle görünüyor

Huawei Watch GT 2 Pro

Görünüşe göre Huawei, pek çok özelliğini Watch GT 2'den alan yeni bir akıllı saatle karşımıza çıkacak. Çünkü edinilen bilgilere göre bu akıllı saatin 1,39 inç büyüklüğünde 454 x 454 piksel çözünürlük sunan bir OLED ekranı olacak. Bu ekran, Watch GT 2'de gördüğümüzle aynı. Ayrıca bu akıllı saatin yine 4 GB depolama alanı, GPS ve 14 gün kullanım imkanı sunan 455 mAh'lık bataryaya sahip olacağı belirtiliyor. Bunlar da yine Watch GT 2'de gördüğümüz özellikler.

Quandt tarafından yapılan açıklamalara göre Huawei Watch GT 2 Pro, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde duyurularak Almanya pazarındaki yerini alacak. Quandt, bu akıllı saatin fiyatınınsa yaklaşık 330 dolar (yaklaşık 2,500 TL + vergiler) olacağını ifade ediyor. Açık konuşmak gerekirse bu fiyatın hayli yüksek olduğunu, pek çok pazarda satma ihtimalinin olmadığını söylemek gerekiyor. Peki neden böyle düşünüyoruz?

Bundan aylar önce paylaştığımız bir haberimizde, Huawei'nin akıllı saatlerinin kullanılabilmesi için "Huawei Mobil Servisleri"ni zorunlu kıldığından bahsetmiştik. Yani Huawei marka akıllı saatlere sahip olan kullanıcılar, Android ekosisteminde Huawei'den başka bir akıllı telefonla, Huawei'nin akıllı saatini aktif bir şekilde kullanamıyordu. Çünkü Huawei Health isimli yönetici uygulama, HMS olmadan çalışmıyordu. Bu sorun, hala tam olarak düzelebilmiş değil. Üstelik Huawei cephesinden bu konuyla ilgili de bir adım atılmadı. Haliyle 330 dolarlık fiyat, kullanıcıları diğer markaların alternatif ürünlerine yönlendirir gibi görünüyor. Çünkü bugün pek çok markanın akıllı saati, diğer markalarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-watch-gt-2-pro-1154714/
20
11
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
11
2
2
1