IKEA, Japonya'nın İlk Sanal Influencer'ıyla Yeni Mağazasının Tanıtımını Yaptı

25
6
4
3
1
İsveç kökenli dev şirket IKEA, Japonya'nın ilk sanal influencer'ı olan Imma ile yeni açılan mağazasının tanıtımını yaptı. Sanal influencer'ları gerçekten ayırt etmenin ne kadar zor olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Teknolojinin günümüzde ulaştığı seviyeyle gerçeği ayırt etmek bir hayli güç oldu. Örneğin, bilgisayarlar tarafından oluşturulmuş 'sanal influencer' kavramı hayatımıza girdi. Sanal influencer'lar günümüzde yaygın olmasa da yavaş yavaş reklam dünyasında gözükmeye başladı.

Milyonlarca takipçiye ulaşabilen sanal influencer'lar, aslında gerçek kişiler değil, bilgisayar kullanılarak geliştirilmiş birer sanal kişiliklerdir. Fakat fotoğraflara bakıldığında bu kişileri gerçek sanmanız oldukça olasıdır. Sanal influencer'ları kullanmaya başlayan son şirket, İsveç kökenli mobilya mağazası IKEA oldu.

IKEA'nın sanal influencer'lı tanıtımı:

ikea sanal influencer

IKEA'nın Japonya birimi, Tokyo'da açacağı yeni mağazası için tanıtım düzenlemek üzere Wieden+Kennedy Tokyo'yla iş birliği yaparak günlük yaşamı bir sanal influencer kullanarak bize yansıttı. 'Imma' isimli sanal influencer, aynı zamanda Japonya'nın ilk sanal influencer'ıydı.

Daha önce dünya çapındaki çeşitli gösterimlerde boy gösteren Imma, şu anda Instagram'da 250 bin takipçiye sahip. Imma'yı kullanan IKEA, Tokyo'daki yeni mağazasında Imma'ya özel oda oluşturarak ev mobilyalarını Imma'nın takipçilerine göstermeye başladı.

ikea sanal influencer

Imma'nın bir günlük ev hayatının yansıtıldığı tanıtım kampanyasında Imma, ev içinde çeşitli aktiviteler yapıyor. IKEA'nın yeni açılan mağazasında sergilenen Imma'nın yaşam görüntüleri, aynı zamanda üç günlüğüne IKEA Japonya'nın YouTube kanalında da canlı olarak yayınlanıyor.

Her geçen gün daha fazla takipçi kazanmaya devam eden Imma, bugüne kadar Instagram'da 353 paylaşım yaptı. Sanal influencer'ın Instagram hesabındaki fotoğraflardan da görebileceğiniz üzere Imma'nın gerçek olup olmadığını anlamak epey zor. Sanal influencer'ların gelecekte nasıl bir yer edineceğiyse şu an için bilmiyoruz.

Kaynak : https://www.designboom.com/technology/ikea-home-life-with-imma-japans-first-virtual-model-09-11-2020/
25
6
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
25
6
4
3
1