Instagram, 16 Yaşından Küçüklerin Hesaplarını Varsayılan Olarak ‘Gizleyecek'

60
10
3
2
0
Sosyal medya devlerinden Instagram, bundan sonra uygulamaya kaydolmak isteyen 16 yaş altı kullanıcıların hesaplarını doğrudan gizli hesap haline getirecek. Ayrıca Instagram ile birlikte Facebook, reklam verenlerin 18 yaş altındaki kullanıcıların verilerini izlemesini de engelleyecek.

Facebook'un sahip olduğu sosyal medya platformu Instagram, uygulamayı genç kullanıcılar için daha güvenli bir hale getirmek adına çalışmalar yapmaya devam ediyor. 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip platform, 16 yaşından küçük kullanıcıların açtıkları yeni hesapları doğrudan gizli hesap haline getireceğini açıkladı.

Uygulamaya getirilecek yeni güncellemeyle birlikte reşit olmayan kullanıcıların hesapları, direkt gizli bir şekilde Instagram'da yayınlayacak. Şirket, aynı zamanda Facebook ile birlikte reklam verenlerin reşit olmayan kullanıcıları hedeflemesini de yeni güncellemeyle birlikte engellemeye başlayacaklarını belirtti.

Reşit olmayan kullanıcıların hesapları doğrudan gizli hesap haline getirilecek

instagram

Çoğu kişi sadece vakit geçirmek için kullansa da Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformları, son derece tehlikeli bir yer haline gelebiliyor. Yetişkinlere göre kandırması daha kolay olan küçük çocuklar, internet aleminde en zarar gören isimlerinden biri haline geliyor.

Gençlerin uygulamayı daha güvenli bir şekilde kullanmasını hedefleyen Instagram, bundan sonra 16 yaşından küçük kullanıcıların açtıkları yeni hesabı doğrudan gizliye alacağını dile getirdi. Şirket, bu yaş sınırlamasının ülkelerin reşit olma yaşına göre değişiklik gösterebileceğinin de altını çizdi. Bu açıklamaya göre ülkemizde bu özellikten etkilenecek yaş sınırı 18 ve altı olması mümkün gözüküyor.

Yapılan açıklamalara göre hesaplar her ne kadar doğrudan gizli şekilde açılacak olsa da kullanıcıların bunu değiştirme imkanı her zaman olacak. Yani reşit olmayan kullanıcılar, hesapları gizli olarak açılsa bile uygulamanın ayarlar kısmından bunu değiştirebilecek. Aynı zamanda Instagram, daha önce kaydoldan ve 16 yaşı geçmemiş kullanıcıların hesaplarını gizlemeleri için teşvik edici mesajlar da göndereceğini açıkladı.

Şirket, aynı zamanda daha önce şikayet edilen hesaplara ve reklam verenlere de sınırlama getiriyor

instagram facebook

1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip Instagram, aynı zamanda yetişkin insanların reşit olmayan kullanıcıların hesaplarına erişim konusunda da sınırlama getireceğini söyledi. Eğer bir hesap, daha önce bir çocuk tarafından şikayet edilmişse, bu hesabın çocuklara ait profilleri görüntülemesi engellenecek.

Facebook ve Instagram'ın birlikte aldığı kararlardan biri de gençlere yönelik gösterilen kişisel reklamlar oldu. Bildiğiniz üzere daha önce birçok uygulama, kullanıcıların internet üzerinde yaptığı aramaları analiz ederek kişisel reklam sunuyor ve böylelikle nokta atışı yapmayı hedefliyordu. Bu olayın önüne geçmek isteyen Facebook, reklam verenlerin 18 yaş altındaki kullanıcıları takip etmesini engelleyecek, sadece yaşlarına, cinsiyetlerine ve lokasyonlarına göre reklam sunulmasını izin verecek. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/7/27/22595897/instagram-under-16-accounts-private-default-limited-advertising
60
10
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
60
10
3
2
0