Instagram, Facebook ve YouTube, Büyük Para Cezaları ile Karşı Karşıya

30
12
9
3
0
Sosyal medya devleri, büyük para cezalarıyla karşı karşıya. Instagram, Facebook ve YouTube, kötü içerikli ve zararlı içerikleri platformdan kaldırma konusunda tökezledikleri gerekçesiyle İngiltere Hükûmeti tarafından büyük para cezalarına çarptırılabilir.

Günümüzde hayat neredeyse sosyal medya üzerinde yaşanıyor. Sosyal medyanın en sık kullanıldığı platformlar olan Instagram, Facebook ve YouTube üzerinde bir gün içerisinde belki de milyonlarca içerik paylaşılıyor. Tabii bu içerikler her zaman o kadar da masum olmuyor.

Kötü içerikli ve zararlı paylaşımlar, bu tür platformlarda fazlasıyla paylaşılabiliyor. Instagram, Facebook, YouTube gibi platformların ise en önemli görevi, bu paylaşımları kaldırıp insanların huzurunu bozacak içeriklerin platformlara yüklenmesini engellemek. Bu görevi doğru olarak yerine getiremeyen platformlara, İngiltere Hükûmeti büyük cezalar verecek.

Kurallara uymayan platfom, gelirlerinin %5'ini devlete ödemek zorunda kalacak:

Facebook, Instagram, Twitter

Hükümet, gelecek sene yürürlüğe girecek kararları açıklarken bu tür olayların olduğu platformlar, hükûmete gelirlerinin %5’ini vermek zorunda kalacak. Zararlı içeriklerin kaldırılmaması durumunda ise platformlara kısıtlama getirilecek. Hatta biraz daha ileri gidilirse platformların kullanılması tamamen engellenebilecek.

Bu cezalandırma sistemi aslında bir bakıma iyi olabilir zira daha önce Instagram’daki zararlı içeriklerden etkilenen 14 yaşındaki Molly Russell, 2017 yılında intihar etmişti. Hükûmetler, sosyal medya platformlarında paylaşılan şiddet, çocuk istismarı ve pornografi gibi içerikler paylaşılmasını engellemezse bu tür olaylar daha fazla artış gösterebilir.

İngiltere'nin bu kararına karşılık sosyal medya platformlarından henüz bir açıklama gelmedi. Instagram, Facebook ve YouTube'un bu hamle karşısında nasıl bir tutum sergileyeceğini önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/instagram-youtube-and-facebook-could-be-fined-millions-over-harmful-content/
30
12
9
3
0
Emoji İle Tepki Ver
30
12
9
3
0