TikTok'un Gerisinde Kalmayan Instagram, Reels Uzunluğunu 60 Saniyeye Çıkardığını 'Esprili' Bir Dille Duyurdu

19
13
2
1
0
Instagram, platforma yüklenen Reels videolarının süre sınırını artırdığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar artık, 60 saniye uzunluğunda Reels videoları çekebiliyorlar. Özellik, dünya genelinde kullanıma sunulmuş durumda.

Dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu Instagram, yaptığı bir açıklama ile Reels videolarının yeni bir özelliğini açıkladı. Platform tarafından yapılan açıklamalarda, artık 60 saniyeye kadar Reels videolarının çekilebileceği ifade edildi. Böylelikle geçtiğimiz eylül ayında 30 saniyeye çıkarılan Reels video sınırı, şimdi 1 dakikaya kadar yükseltilmiş oldu.

Instagram, konuyla ilgili açıklamalarını resmi Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdi. Olaya "kendince" esprili bir dille yaklaşan Instagram yetkilileri, sosyal medya kullanan hemen herkesin bildiği bir görüntüyü paylaşarak Reels videolarının artık 60 saniyeye kadar uzatılabileceğini belirttiler.

Instagram'ın konuyla ilgili paylaşımı

Instagram

Instagram'da Reels videosu yüklemek isteyen bir kullanıcı, içerik yükleme bölümüne girdikten sonra önce Reels bölümüne geçiş yapması gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra, ekranın sol tarafında yer alacak menülerde süreyle ilgili bir bölümün mevcut olduğu görülecektir. Kullanıcılar, bu bölümün üzerine dokunarak 15, 30 ya da 60 saniye uzunluğunu seçerek, Reels videoları çekebilecekler.

Instagram'ın bir süre önce kullanıma sunduğu Reels özelliği, aslında TikTok'un bir kopyasıydı. Ancak Instagram Reels, TikTok'un hala bir tık gerisinde. Çünkü TikTok kullanıcıları, artık 3 dakikaya kadar videolar çekerek, platformda yayınlayabiliyorlar. Instagram'daki özelliği deneyimlemek isteyen kullanıcılarsa şimdilik 1 dakika ile yetinmek zorundalar. Özelliğin kapsamının ilerleyen zamanlarda biraz daha büyüyüp büyümeyeceğini şu an için bilmiyoruz...

Kaynak : https://beebom.com/create-instagram-reels-up-to-60-seconds/
19
13
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
13
2
1
0