IP Sertifikası Bulunmayan OnePlus 7 Pro, Su Geçirmezliği Nasıl Sağlıyor? (Video)

21
5
3
3
1
OnePlus'ın en güncel amiral gemisi akıllı telefonu bazı gizemli sırlara sahip.

14 Mayıs tarihinde tanıtılan ve anında gündeme oturan OnePlus 7 Pro, yüksek donanım özelliklerinin yanında diğer akıllı telefon üreticilerinin amiral gemilerine göre uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Teknik özellik kısmında herhangi bir IP sertifikası barındırmayan OnePlus 7 Pro için Çinli şirket, cihazın su geçirmez olduğunun üzerinde duruyor.

Akıllı telefonları sık sık kurcalayan ve arka taraflarını transparan bir kapakla değiştiren YouTuber Zack Nelson, OnePlus 7 Pro üzerinde de çalışmalarını tamamladı. Cihazın içini açan Nelson, akıllı telefonun donanımlarının bulunduğu bölgelerin su geçirmez özel kapaklarla koruma altına alındığını keşfetti 

Akıllı telefon sektörü devi şirketin neden IP sertifikası almadığı konusunda resmi bir açıklama bulunmazken, cihazı su geçirmeyecek şekilde tasarlamış olması sebebiyle OnePlus, sertifika için ek para harcamak istememiş olabilir. Kullanıcılarının cihazlarının su geçirmesi durumunda ise garanti kapsamı dışında kalıp kalmayacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak : https://androidcommunity.com/oneplus-7-pro-teardown-shows-us-how-phone-is-water-resistant-20190527/
21
5
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
3
3
1