9
1
1
0
0

Şu anda piyasada bulunan en pahalı ve en güçlü akıllı telefonlardan olan Apple’ın iPhone 12 Pro’su ile Samsung’un Galaxy Note20 Ultra’sını karşılaştırdık. Birlikte yaklaşık 30.000 TL fiyata ulaşan bu iki premium telefon, pek çok bakımdan birbirine yakın özellikler sunsa da bazı noktalarda birbirlerine üstünlük sağladığı da görülüyor. 

Akıllı telefon sektörünün iki ezeli rakibi olan Apple ve Samsung’un güncel amiral gemilerinin karşı karşıya geldiği videoda, uygulama açma sürelerinde Galaxy Note 20 Ultra’nın önde olduğunu görüyoruz. Bunun dışında ekran konusunda da gerek daha büyük olması gerekse de yenileme hızının rakibine göre iki kat fazla olmasıyla iPhone 12 Pro’yu geride bırakan Note20 Ultra, video çekimlerinde ise iPhone 12 Pro’nun renk kalitesini ve stabilizasyonunu yakalayamadı. 

İki telefonu doğrudan karşılaştırmak sağlıklı sonuç vermeyebilir

Yaptığımız incelemelerde iki telefonu sadece donanım özellikleriyle karşılaştırmadık. Donanım olarak baktığımızda RAM, batarya gibi noktalarda rakibi Note20 Ultra’dan geride kalan iPhone 12 Pro, bu açığını iOS işletim sistemiyle kapatıyor. Android gibi fazla sayıda akıllı telefon modeline çıkmadığı için çok daha iyi bir stabilizasyon sürecinden geçebilen iOS, bu özelliğiyle daha az RAM ve bataryayla güçlü performans sunabiliyor. 

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakıyorum. Herkese iyi seyirler. Ayrıca önümüzdeki günlerde iPhone 12 Pro’nun sağlamlık testinin geleceğini de müjdeleyelim.

9
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
1
0
0