4
0
0
0
0

Günümüzde her gün farklı telefonların çıktığına tanıklık ediyoruz. Bu da telefonların çıktıktan çok kısa süre sonra 'eskimesine' neden oluyor. Haliyle son teknoloji meraklıları da bir telefonu aldıktan sonra hemen diğerine geçmek istiyor. Tabii ki bu son derece az kullanılmış 'eski' telefonların da elden çıkması gerekiyor.

Tüm ikinci telefonlar için durum bu olmasa da bazı ikinci telefonlarda bu bir gerçek. Özellikle Apple tarafına baktığımız zaman bazı kullanıcılar 'evladiyelik' diyebileceğimiz şekilde telefonlarını kullanırken bazıları da en yeni telefona sahip olmak için ellerindeki telefonları ikinci el olarak satabiliyor. Biz de sizler için piyasadaki hatırı sayılır ikinci el iPhone'ları inceledik.

İkinci el iPhone'ların savaşı

İkinci el iPhone

Öncelikle telefonların modellerini söylememiz gerekirse elimizde iPhone 7, iPhone 8, iPhone XR, iPhone X, iPhone XS ve son olarak iPhone 11 Pro olduğunu belirtelim. Birçok kişi ikinci el telefon alırken tedirgin olduğu için biz de hangi telefonun nasıl bir performans sunduğunu bulmaya çalıştık.

Bu noktada telefonların açılış hızlarına, uygulamaları açma hızlarına, kameralarına baktık ve olmazsa olmaz oyun testimizi yaptık. Oyun testini yaparken telefonun şarj seviyesine ve sıcaklığa da bakmayı ihmal etmedik. Küçük bir ek olarak da telefonların sıfır halleriyle ikinci el halleri arasındaki değişikliği de değerlendirme imkanı bulduk.

Son olarak kameralarını yan yana değerlendirdiğimiz telefonlar hakkındaki fikirlerimizi merak ediyorsanız detaylı incelememizi hemen videomuzdan izleyebilirsiniz. Peki, sizce ikinci el telefon almak günümüzde mantıklı mı yoksa biraz daha bekleyip sıfır telefon almak sizin için daha güvenli bir seçenek mi? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0