Google Play Store (APK) İndir - 2020

354
81
51
25
24
Android'in uygulama marketi Google Play Store, harici olarak nasıl indirilir? Google Play Store APK indirme nasıl yapılır?

Google'ın işletim sistemi Android, milyonlarca uygulamanın bulunduğu bir mağazaya sahip. Google Play Store olarak uzun yıllardır hayatımızda olan bu mağazanın kendisi de aslında bir Android uygulaması. Kullanıcılar, istedikleri takdirde Google Play Store'u APK olarak indirip kullanabiliyorlar.

Son yıllarda aldığı güncellemelerle oyun ve uygulama dışında kitaplara, filmlere ve müziklere de yer veren Google Play Store'u APK olarak nasıl yükleyeceğinizi anlatıyoruz.

play store indir ücretsiz yükle

Google Play Store APK nasıl indirilir?

  • Bu linke tıklayarak APKMirror’ı açın,
  • İndirmek istediğiniz Google Play Store sürümünü bulun,
  • Sitedeki adımları izleyerek uygulamayı kurun.

Telefonda bir sebepten Play Store uygulaması bulunmuyor ya da kurulu versiyon sıkıntılı ve güncelleme yapmasına izin vermiyor. Bu durumda yapacağınız şey çok basit: APK indirmek. Her Android uygulamasında olduğu gibi Play Store’un da APK'sı bulunuyor. İnternette birçok APK indirme sitesi bulunsa da bunlardan en güvenilir olanın APKMirror olduğu kanaatindeyiz.

Google Play Store’u başka bir yerden yüklemek güvenli mi?

play store indirmek istiyorum

Bu soruyu cevaplamadan önce genel olarak Google Play Store dışından başka bir yerden uygulama indirmenin ve kurmanın güvenliğinden bahsedelim. Biliyorsunuz ki Google, Play Store’a yüklenen uygulamaları kendi kontrolünden bir güzel geçiriyor. Zaman zaman da manuel olarak zararlı uygulama temizliği yapıyor.

Buna rağmen hatrı sayılır sayıda uygulama, içerisinde zararlı yazılımlar barındırır halde Google Play Store’da indirilmeye hazır durumda. Tüm bu işlemlerden geçtiği halde hâlâ virüslü olabilecek uygulamaları dışarıdan indirirsek neler olur bir düşünelim.

Android’in açık kaynaklı olduğu, uygulamaların da benzer şekilde kolayca açılabildiği düşünüldüğünde, harici bir kaynaktan indireceğiniz uygulamanın içeriğiyle oynanmamış olduğunu kanıtlamak çok mümkün olmayacaktır.

google play store

Google Play Store için de farklı bir durum mevcut değil. Kendisi de bir Android uygulaması olduğu için, değiştirilebilmesi çok da zor değil. Eğer doğru kaynakları kullanmazsanız, doğru “Google Play indir” seçeneğine tıklamazsanız, ya da asla olmayan “Google Play Pro” gibi bir uygulamayı indirmeye kalkışırsanız, bilgilerinizin çalındığını keşfetmeniz işten bile olmayacaktır.

Kurduğunuz APK eğer orijinal değilse, o APK’yı hazırlayanların servisine verilerinizin aktarılması çok zor olmayacaktır. Bu yüzden dikkat etmeli; APK kaynağını iyi seçmelisiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm nedenler, tam olarak başka bir kaynaktan uygulama yüklemek istemenize sebebiyet verebilir. Zira Play Store uygulamalarının tamamını Google kontrol ediyor. Eğer Google’ın sevmeyeceği ya da izin vermeyeceği bir şey yapmanız gerekiyorsa, harici kaynaklar sizin yanınızda.

Google Play Store alternatifi Android uygulama mağazaları:

Huawei AppGallery:

huawei appgallery

ABD-Çin arasındaki gerilimden sonra Huawei’nin ABD’li ürünleri kullanması yasaklanmış; bu yüzden de Huawei, Android’i efektif kullanamaz hale gelmişti. Doğal olarak yeni telefonlarda Google Play Store uygulamaları standart şekilde kurulamıyordu. Huawei de kendi işletim sistemini ve uygulama mağazasını oluşturdu.

Aslında AppGallery, Çin’in ihtiyaçlarına karşılık vermek ve sadece Çin’de hizmette bulunmak için 2011 yılında açılmıştı. 2018 yılında hizmeti tüm dünyaya açan Huawei, ABD anlaşmazlığı yüzünden bu işleri biraz daha ileri taşıdı.

Çinli şirketin açıkladığına göre AppGallery, aylık 370 milyon aktif kullanıcıya sahipken yıllık %195 büyüme gösteriyor. Fakta bu rakamların Huawei tarafından açıklandığını ve kıyas yapabilmek için başka bir kaynağımız olmadığını da söyleyelim. AppGallery üzerinden doğrudan Android uygulamalarını indirebiliyor; güncellemeleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

APKPure:

play store indir bedava indir

Android üçüncü parti uygulama pazarında oldukça yeni bir isim olan APKPure, içerik kalitesi bakımından en yüksek kaliteli alternatiflerden. APKPure’ün web sürümü, uygulama ve oyun kütüphanesiyle harika bir kullanıcı arayüzü sunuyor. (Android versiyonu da var)

Yalnızca uygulama yüklemek için bir yazılım olarak karşımıza çıkmayan APKPure, aynı zamanda APK doğrulama ve Bulut Telefon Emülatörü hizmetlerini de veriyor. Yüklemek istediğiniz bir uygulama bulduğunuzda daha önceki sürümlerini de inceleyebiliyorsunuz.

uptodown:

play store apk downloader

APKPure gibi kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan uygulamanın en dikkat çekici özelliklerinden biri, çok çeşitli ücretli uygulamaları ücretsiz olarak bulabilmenizi sağlaması. Bununla birlikte bunun korsancılık olduğunu ve bizim asla önermediğimizi belirtmemiz gerekiyor. İşin vicdani boyutu size kalmış. APKPure gibi bir Android uygulaması da bulunan uptodown, rakipleri kadar güvenli olmayabilir; fakat sunduğu seçenekler de yadırganamaz.

APKMirror:

play store yükle indir

APKPure ve uptodown hizmetleri Google Play’de uygulama olarak bulunsa da APK Mirror sadece web sayfası olarak servis sağlıyor. Bununla birlikte Google Play Store yerine geçecek, APK dosyaları indirmek için en iyi yer neresi diye soracak olursanız en iyi tercihiniz APKMirror olacaktır.

Yüklenebilir bir uygulama olmasa da APKMirror, güncellemeler hazır olduğu anda size sunuyor. Aynı zamanda indirmek istediğiniz uygulamaların normal şartlarda bulunmayan beta versiyonlarını da bulabiliyorsunuz. Bu yüzden APK indirmek istediğiniz takdirde, bunu kullanmanızı tavsiye ederiz.

354
81
51
25
24
Emoji İle Tepki Ver
354
81
51
25
24