İstanbul İl Sağlık Müdürü'nden Maske Açıklaması: Dünyada Bitmediği Sürece Takmaya Devam Edeceğiz

55
18
7
2
2
Kısıtlamaların kademeli olarak kalkmasının ardından maskelerin ne zaman bırakılacağı merak konusu olmuştu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, katıldığı programda bu konuya açıklık getirdi. Memişoğlu'nun açıklamalarına göre maskeler bir süre daha hayatımızda olacak.

Tüm bireyleri evlerinde kalmak zorunda bırakan pandeminin ardından 1 Temmuz tarihinde ülkece normalleşme sürecimiz başlamış ve yasakların büyük çoğunluğu ortadan kalkmıştı. Aşılamaların hızlanmasıyla birlikte gelen bu rahatlatan gelişmelerin ardından insanlar, maske kullanımının ne zaman bırakılacağını düşünmeye başladılar.

Tam da bu noktada İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, CNN Türk’te katıldığı programda bu konuya açıklık getirdi. Memişoğlu, yaptığı açıklamalarda maske kullanımında hâlâ titiz olunmasının gerektiğini söylüyor. İşte Memişoğlu’nun yaptığı açıklamalar:

Maske kullanımına devam edilecek:

Maske

Yaptığı açıklamalarda bu durumun tüm dünyaya bağlı olduğuna vurgu yapan Memişoğlu, şöyle konuştu:

Eskisi gibi bir dünyada yaşamıyoruz. Çok çabuk hareket eden bir dünya nüfusu ile karşı karşıyayız. Dünyada bitmediği sürece bitmez. Azalabilir, artabilir. Dünyada bitmedi, bitmiyor. Maskeyi kullanmaya devam edeceğiz. Havalandırması iyi olan alanlarda maskeyi çıkarabilirsiniz. Düğünde dernekte önce maske takılıyor, sonra herkes çıkarıyor. Bunu yapmasınlar

Maske

Bunun dışında Memişoğlu, medyada sıkça karşımıza çıkan mutasyonlar hakkında şu açıklamaları yaptı:

Belirli miktarda mutasyon var İstanbul'da. Mutasyonlardaki yatış ve hastalığın ağır seyretmesine dair bulgumuz yok ama bu gözlemsel bir şey. Bulaşı bir miktar artmış olan salgınla mücadele ediyoruz. Mutasyon olacaktır. Belki de bu hastalık mevsimsel hastalık gibi belirli dönemlerde yükselecektir. Ama kimse bilmiyor. En çok bana maske ne zaman bitecek diye soruyorlar. Kimse de bilmiyor

Maske

Bunlara ek olarak Memişoğlu’nun yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

Koronavirüslerde çok sık mutasyon olur. Bulaş oranları artabilir ama şu anda mutasyonlarda kötü bir tablo ile karşılaşmış değiliz. Şimdi Delta mutasyonu var. Ama aşının etkili olduğu gözüküyor. “

“İnsanlardan dedikoduya ve spekülasyona değil bilime inanmalarını istiyoruz. Bazen bizim söylediklerimizde eksiklikler olabilir. Salgın bitmedi, asgari düzeye indirildi. İnsanların salgın yokmuş gibi davranış gösterdiğini görüyoruz.

İnşallah biz bundan sonraki bayramları da rahat geçirmek istiyoruz. Yükselse de bir miktar bunu çok fazla yükseltip insanları kötü hale getirmemek aşıya bağlı. Korkuyla değil tedbirle yönetmek lazım bu salgını.

Sonuç olarak maskelerin hayatımızdan çıkması için bir süre daha beklememiz gerektiğini söyleyebiliriz. Normalleşme süreci kapsamında ortaya çıkan yeni gelişmeleri sizlere aktarıyor olacağız.

Kaynak : https://www.sondakika.com/haber/haber-maskelerden-ne-zaman-kurtulacagiz-sorusunu-14268167/
55
18
7
2
2
Emoji İle Tepki Ver
55
18
7
2
2