İstanbul’da Son Zamanların En Şiddetli Depremi Gerçekleşti

252
34
18
10
9
Bir süredir sarsıntıların artışa geçtiği İstanbul’da bugün saat 14.00 sularında şiddetli bir deprem gerçekleşti. Çeşitli kaynaklara göre İstanbul depreminin şiddeti 5.7 ila 5.9 olarak açıklandı. Deprem anına ilişkin pek çok İstanbullu sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Olası bir yüksek şiddetli İstanbul depremi gündemden hiç düşmüyorken İstanbul, son saatlerde adeta beşik gibi sallanıyor. Sabah saatlerinde yaşanan 3.7 büyüklüğündeki depremin ardından şiddeti daha yüksek bir artıçı deprem gerçekleşti.

Avrupa Sismoloji Merkezi’nin verilerine göre 14.00’da gerçekleşen depremin 5.9 şiddetindeydi. Kandilli Rasathanesi’ne göre depremin şiddeti 5.7 olarak açıklandı. Gerçekleşen sarsıntının merkezi ise Silivri açıklarında Marmara Denizi’nin altında.

Riskli fay hatlarına oldukça yakın bir bölgede gerçekleşen depremin ardından özellikle İstanbul çevresinde hücresel veri aracılığıyla görüşme yapmak güçleşti. İstanbul dışından telefon edenlerin hat kopuklukları yaşaması doğal.

istanbul deprem

İstanbul’da gerçekleşen depremin bilgileri:

  • Büyüklük: 5,7 ML (Kandilli Rasathanesi)
  • Yer: Marmara Denizi, 23.94 km. Silivri Açıkları
  • Tarih: 26/09/2019 - 13:59     
  • Enlem: 40.8832     
  • Boylam: 28.2110
  • Derinlik: 12.6

istanbul depremi konumu

Avcılar'da bir caminin minaresi yıkıldı:

Görüntülerde deprem anında zarar gören bir Avcılar Merkez Camii'nin minaresinin yıkıldığını görüyoruz. Minarenin düşen bölümü nedeniyle herhangi bir insan yaralanmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'undan açıklama: Can ve mal kaybımız yok

Depremin ardından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremin ardından yaptığı açıklamada can kaybının yaşanmadığını söyled. Avcılar Merkez Camii'nin yıkıla minaresi dışında ufak tefek maddi kayıpların tespit edildiğini açıklayan İmamoğlu, detaylı incelemelerin devam ettiğini söyledi.

Ayrıca takipçilerimiz Lüleburgaz'da bazı binaların balkonlarının yıkıldığına dair bilgiler ulaştırdılar. İstanbul dışında depremin hissedildiği diğer bölgelerde can kaybı yaşanmadı. Detaylar geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Depremin ardından sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

,

252
34
18
10
9
Emoji İle Tepki Ver
252
34
18
10
9