Ünlü Twitch Yayıncısı Jahrein, Twitch İle Yollarını Resmen Ayırdığını Açıkladı

56
32
2
2
1
Ünlü Twitch yayıncısı Jahrein, platformda yaşanan kara para aklama ve dolandırıcılık olaylarının ardından herhangi bir yaptırım uygulanmaması sebebiyle Twitch ile yollarını resmen ayırdığını açıkladı. Instagram hikayeleri üzerinden yapılan açıklamada yeni yayınlar için tarih de verildi.

Jahrein adıyla yaptığı yayınlarla büyük bir hayran kitlesine ulaşan Ahmet Sonuç, Twitch ile yollarını resmen ayırdığını Instagram üzerinden paylaştığı hikayelerle açıkladı. Yaptığı açıklamada sert ifadelere de yer veren Jahrein, Twitch ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini duyurdu.

‘Artık kendime yakıştıramıyorum’

jahrein twitch

Twitch’te kara para aklama ve dolandırıcılık işlerine karışan ve bunu itiraf etmelerine rağmen herhangi bir ceza almayan yayıncıların ve e-sporcuların hiçbir şey olmamış gibi yayınlarına devam ediyor olmalarına tepki gösteren Jahrein, geçtiğimiz haftalarda Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla da platform ile yollarını ayıracağını açıklamıştı. Şimdiyse resmen platformdan ayrıldığını duyurdu.

Jahrein, Instagram hikayesinden şu şekilde açıklama yaptı: “Twitch ile sözleşmemi tek taraflı feshettim. Twitch tarafından mahkemeye verilmeyi göze alarak yaptım bunu ama haklı bir şekilde feshettiğim için böyle bir şeyin gerçekleşeceğini zannetmiyorum. Yine de kendimi bir şekilde böyle bir ateşin içine atarak, rahat olduğum ‘comfort zone’umdan çıkarak yapılması gerekeni yaptım.”

Hikayelerinin devamında ise platformdan bir an önce ayrılmak istemesinin detaylarına şu şekilde indi: #TemizTwitch dedik…ve bu akıma katılan neredeyse bütün yayıncılar şu anda yayınlarına Twitch üzerinden devam etmekteler. Ben maalesef edemeyeceğim. Mayıs’a kadar Twitch ile sözleşmem olmasına rağmen bu platformda yayın açmayı artık kendime yakıştıramadığım için bu platformdan uzuyorum. Yeni bir platforma geçeceğim.”

Ortaya çıkan olaylar hakkında Twitch’in herhangi bir yaptırımda bulunmamış olmasını yanlış bulduğunu belirten Jahrein, dolandırıcılık ve kara para aklama işlerine karışan yayıncılar için de “bu şerefsizlerin, bu ahlaksızların dinleri imanları paradır” diyerek tepki gösterdi. Henüz açıklamadığı başka bir platformda yayın yapmaya devam edeceğini paylaşan Jahrein, 5-10 Ocak tarihleri arasında yeniden yayına girmeyi planladığını ifade etti.

Kaynak : https://www.instagram.com/jahrein/?hl=tr
56
32
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
56
32
2
2
1