Kemerköy Termik Santrali'ndeki Yangın, Sabahın İlk Işıklarında Söndürüldü

44
6
4
3
2
Muğla Milas'ta bulunan ve birkaç gündür konuşulan Kemerköy Termik Santrali, dün gece alevlere teslim olmuştu. Yetkililer, alınan tüm önlem ve açılan hendeklere rağmen yangının santrale sıçradığını açıklamışlardı. Sabah saatlerinde yangın söndürüldü ve tüm Türkiye, kısmen de olsa rahat bir nefes almış oldu.

Türkiye dün gece, Muğla Milas'taki orman yangınlarına dikkat kesildi. Zira günlerdir söylenen ve yetkililer tarafından yeterince önemsenmeyen Kemerköy Termik Santrali, ne yazık ki alevlere teslim oldu. Bölgeden korkunç görüntüler gelirken tüm Türkiye, bu termik santralde büyük bir sorun yaşanmaması için dua etti. Sabah saatlerinde ise sevindiren haber geldi. Kemerköy Termik Santrali'ne sıçrayan yangın, nihayet söndürülmüştü.

Akşam saatlerinde edinilen bilgilerde, termik santralin patlama ihtimalinin olmadığı, zehirli, yanıcı ve patlayıcı gazların öncesinden tahliye edildiği ifade edilmişti. Ayrıca santralin yine önceden kapatıldığı bilgisi de vardı. Yetkililer, aldıkları bilgiler doğrultusunda santralin çevresine hendekler açtıklarını ancak yangının bu hendekten sıçrayarak santrale ulaştığını açıkladılar. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, can kaybının olmadığının belirtilmiş olması, yüreklerimize su serpti.

Günün ilk ışıklarıyla havadan ve karadan müdahale hızlandı

Kemerköy Termik Santrali

Kemerköy Termik Santrali'ne gece saatlerinde ulaşan yangın, sabaha kadar devam etti. Günün ilk ışıklarıyla havadan ve karadan müdahalenin hızlanması, yangınların önünün alınmasını sağladı. 10 saat boyunca etkili olan ve elektrik hatlarını da patlatan santral yangınında maddi hasarın ne kadar büyük olduğu, halen yapılmakta olan incelemeler sonucunda açığa çıkacak.

Yetkililer, yangının santrale ulaşabileceğini öngördüklerini ve bu yüzden de gerek santraldeki malzemeleri gerekse personeli tahliye ettiklerini açıklamışlardı. Ayrıca dün yapılan bir açıklamada ise santralin çevreye zarar verme gibi bir ihtimalinin olmadığı belirtildi. Alınan önlemlere rağmen yangının bu denli güçlü bir şekilde santrali sarması, Milas'ta nasıl bir felaket yaşandığını gözler önüne sermeye yetiyor.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-milasta-termik-santral-bolgesindeki-alevler-etkisini-kaybetti
44
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
44
6
4
3
2