Konya’da 6 Gündür Kayıp Olan Gencin Babası: PUBG’nin Sebep Olduğunu Düşünüyorum

96
36
17
4
0
Konya'da yaklaşık bir hafta önce kaybolan Mahmut Çapıt isimli bir gencin babası, oğlunun PUBG nedeniyle evden kaçmış olabileceğini düşünüyor. Babanın böyle düşünmesinin nedeniyse oğlunun sürekli PUBG oynaması ve bu oyunda edindiği arkadaşlarıyla iletişim halinde olmadı.

Son yılların en popüler oyunlarından bir tanesi olan PUBG, zaman zaman haberlerimize hiç de istenmeyen can kayıpları ya da farklı olumsuz olaylarla konu olabiliyor. Konya'da yaşamını sürdürürken bir anda sırra kadem basan 16 yaşındaki Mahmut Çapıt'tan neredeyse bir haftadır hiçbir haber alınamıyor. Kaybolan çocuğun babası, Mahmut'un PUBG nedeniyle evden gitmiş olabileceğini ifade ediyor.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde yaşanan olayda 16 yaşındaki genç, 12 Ağustos gecesi kimlik kartını alarak evi terk ediyor. Cep telefonu ve diğer şahsi eşyalarını evde bırakarak giden gencin ailesi, durumu polise bildiriyor ancak bugüne kadar yapılan arama çalışmaları istenen sonucu vermiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan 16 yaşındaki gencin babasıysa oğlunun sürekli PUBG oynadığını ve kaybolma nedeninin bu oyun olabileceğini düşünüyor.

İşte bir haftadır kendinden haber alınamayan 16 yaşındaki Mahmut Çapıt

Mahmut Çapıt

Olayın kolluk kuvvetlerine aktarılmasından sonra, kayıp gençle ilgili bazı bilgilere ulaşılmış. Edinilen bilgilere göre Mahmut, evi terk ettiği gece ilk olarak bir camiye sığınıyor. Sabah ezanı sırasında cami imamı ile karşılaşan 16 yaşındaki genç, bazı ihtiyaçları olduğunu ve büfe aradığını dile getiriyor. İmamın kendisine yardımcı olmasını beklemeden camiden ayrılan genç, otostop çekerek Ankara Otogarı'na yakın bir yere ulaşıyor. Bu noktadan sonra da kendisiyle ilgili hiçbir iz bulunamıyor.

Mahmut ve ağabeyinin sanayide çalışarak hayata tutunmaya çalıştıklarını ifade eden kayıp gencin babası, Mahmut'un akıllı telefonundan sürekli PUBG oynadığını söylüyor. Mahmut'un geniş bir arkadaş çevresine sahip olmadığını ifade eden baba, PUBG aracılığıyla bazı arkadaşlar edindiğini ve oyun oynarken de onlarla konuştuğunu belirtiyor. Evden kaçması için bir sebebi olmadığını söyleyen kayıp gencin babası, oğlunun PUBG oynarken, oynadığı kişilerle sözleşip gitmiş olabileceğini söylüyor.

Kaybolan gencin telefonunu yanına almamış olması, ailesinin telefonunu incelemesine neden olmuş. Bu konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan baba, yetkililerin de telefonla ilgili incelemede bulunduklarını ancak hiçbir ize rastlamadıklarını ifade ediyor. Oğlunun canından şüphe duyduğunu dile getiren baba, bir an önce oğlunun bulunmasını istiyor. En son Ankara'da olduğu öğrenilen çocuk, hala bulunabilmiş durumda değil.

Kaynak : http://www.gazetevatan.com/kayip-gencin-babasi-belki-oyundaki-arkadaslariyla-gitmistir-1337303-gundem/
96
36
17
4
0
Emoji İle Tepki Ver
96
36
17
4
0