Bilim Kurulu'ndan Yeni Öneri: Aşı Olmayanlar Maç, Düğün, Konser Gibi Etkinlere Alınmasın

214
146
7
3
2
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, aşı karşıtlığının önüne geçmek amacıyla yeni bir öneride bulundu. Bu öneriyle birlikte Covid-19 aşısı olmayan kişilerin maç, düğün, konser, sinema ve tiyatro gibi yerlere alınmaması gündemde. Öneri, Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek.

Aşıların yaygınlaşmasıyla birlikte koronavirüs kapsamındaki yasaklar büyük ölçüde gevşetildi. Hal böyle olunca da uzun süredir evlere kapanan vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Konserlerin, sinemaların, maçların ve daha nicelerinin özlemini çeken kişiler, kendilerine özlem giderme fırsatı bulmuşken aşı karşıtlığını önlemek adına Bilim Kurulu'ndan gelen yeni bir öneri gündemde.

Öncelikle bunun halihazırda aşı olmuş olan kişileri ilgilendirmediğini söyleyelim. Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek olan öneri eğer pratiğe geçerse aşı olmayan kişiler, maç ve düğün gibi birçok sosyal etkinliğe katılamayacak. İşte aşı karşıtlığı karşısında etkili olması beklenen öneri hakkında detaylar:

'Aşı olmayanlar; düğünlere, maçlara, sinemalara ve diğer pek çok etkinliğe alınmasın'

Konser

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, yaptığı öneriyle aşı olmayan kişilerin maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezleri, kalabalık ve kapalı ortamda yapılan toplantılar, düğün, kına ve konser gibi yerlere alınmaması gerektiğini savunuyor.

Bilim Kurulu'nun yaptığı bu önerinin, yasakların gevşetilmesinin ana sebeplerinden olan Covid-19 aşılarının yaygınlaşması açısından önemli olduğu, bu sebeple de önerinin Kabine Toplantısı’nda değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

Buna benzer yöntemleri diğer ülkelerin de uyguladığı biliniyor. Örnek olarak İsrail’deki Yeşil Geçiş uygulaması, aşılanan ya da hastalığı atlatan kişilerin aşı kimlikleriyle kapalı spor salonu, restoran ya da kafelere girebilmesini sağlarken Danimarka’daki Coronapas uygulaması, yine aynı şekilde kişilere aşı kimliği vererek kapalı alanlara güvenle alınmalarını sağlıyordu. 

Bu iki ülkenin yanında dünyanın başka birçok yerinde de benzer uygulamalar görebiliyoruz. Peki siz bu uygulamayı kullanışlı buluyor musunuz? Konu hakkındaki fikirlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/koronavirus-bilim-kurulu-onerdi-kabine-toplantisinda-ele-alinacak-mac-tiyatro-sinema-alisveris-merkezi-dugun-konser-gibi-etkinliklere-asi-olmayan-alinmasin,966533
214
146
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
214
146
7
3
2