Aşı Karşıtlığına Devam mı: Los Angeles'ta Maske Takmak Yeniden Zorunlu Hale Geldi

31
7
6
3
1
Çift doz aşı uygulaması koşuluyla maske zorunluluğunun kalktığı Los Angeles'tan önemli bir karar geldi. Giderek artan Delta varyantlı vaka sayıları sonrası kapalı mekanlarda maske zorunluluğu geri geldi.

Koronavirüs salgınında son dönemin en önemli gündem maddesi şüphesiz yeni Delta varyantı. Şimdiye kadar karşılaşılan tüm varyantlardan çok daha bulaşıcı olan bu varyant, pek çok ülkede kısıtlamaların geri dönmesine sebep oldu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'endişe verici' olarak sınıflandırılan Delta varyantının etkilediği şehirlerden biri de Los Angeles oldu.

Amerika'nın en kalabalık ikinci şehri olan ve 10 milyondan fazla kişinin yaşadığı Los Angeles'ta aşı uygulamalarının başlaması sonrası çift doz aşı koşuluyla maske zorunluluğu kalkmıştı. Ancak şehirde artışa geçen vaka sayıları sonrası kapalı mekanlarda maske zorunluluğu yeniden gündem oldu.

Delta varyantı vaka sayılarını tırmanışa geçirdi:

maske

Los Angeles'ta geçtiğimiz bir hafta boyunca günlük vaka sayısı binin üzerinde seyretti. Delta varyantından kaynaklanan bu yükseliş sonrası gelen bir açıklama ile maske zorunluluğu duyuruldu. Los Angeles Bölgesi Halk Sağlığı Yöneticisi Dr. Muntu Davis, maske zorunluluğunun pazar gününden itibaren başlayacağını açıkladı.

Los Angeles, yaklaşık 10 milyonluk nüfusunun yarısından çoğunu aşıladı. Ancak şehirde halâ 4 milyondan fazla aşılanmayan kişi var. Bu da çok daha bulaşıcı olan Delta varyantının yayılmasını kolaylaştırıyor.

Şu an dünyada 100'den fazla ülkede görülen Delta varyantının yakında baskın varyant olması bekleniyor. Aşıların varyant üzerindeki etkinliğine yönelik çalışmalar devam ederken farklı ülkelerde bu varyant sebebiyle üçüncü doz uygulaması başlamış durumda. Ülkemizde de sağlık çalışanları ve 50 yaş üstü vatandaşlar için 3. doz aşı uygulaması yapılıyor.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/dunya/delta-etkisi-los-angelesta-maske-yasagi-geri-dondu-41854655
31
7
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
31
7
6
3
1