Lyrid Meteor Yağmurunu En İyi Şekilde Nasıl İzlersiniz?

39
3
1
1
0
İçinde bulunduğumuz hafta boyunca devam etmesi beklenen astronomik olayı nasıl izleyeceğinize dair ipuçlarını sizler için listeledik.

Dünyamızda nefes kesici olaylar gerçekleşebiliyor ancak bunlara şahit olabilmemiz için belirli şartların sağlanması gerekiyor. Bu nefes kesici olayların en yakın tarihlisiyse Lyrid meteor yağmuru gibi görünüyor. 16-28 Nisan tarihleri arasında gözlemlenebilecek olan doğa olayını izleyebileceğiniz en iyi tarihse 21-22 Nisan. Tabii ki bu kozmik görsel şölenin Ay tarafından perdelenmesi ihtimali de mevcut.

Meteor yağmurunu izlemek isteyenlerin yapabileceği belirli şeyler bulunuyor. Bunlardan biriyse hâlihazırda Ay tarafından engellenme olasılığı bulunan yağmuru başka bir şeyin engellememesini sağlamak. Başka bir deyişle, daha açık bir gökyüzü manzarasına sahip olan bir mekanda bulunmak. Tüm bunların yanı sıra şehrin ışık kirliliğinden uzak bir nokta seçmeniz de sizin yararınıza olacaktır.

Meteor yağmurlarında değişken bir durum bulunuyor: meteor yağmurlarının süresi. Bu doğa olaylarının bazıları bir saat sürerken bazıları da günler boyunca gözlemlenebiliyor. Tabii ki bu olaya tanık olmak için gece ya da şafak vaktinde izlemeye çalışmanız sizin yararınıza olacaktır.

Son olarak meteor yağmurlarını çıplak gözle daha iyi izleyebileceğinizi belirtelim. Dürbün benzeri aletler görüş alanınızı kısıtlayacağı için böyle aletleri kullanmamanızı öneririz.

Türkiye’den de gözlemleyebileceğiniz bu doğa olayı, daha önce de bahsettiğimiz üzere 28 Nisan tarihine kadar gözlemlenebilecek. Verdiğimiz tavsiyelerle birlikte bu olayı izleme şansınızı artırabilirsiniz.

Kaynak : https://www.independentturkish.com/node/24286/bilim/lyrids-meteor-ya%C4%9Fmuru-bu-gece-nas%C4%B1l-izlenebilir
39
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
3
1
1
0