Miami’deki Okullar, Onlarca Yıllık Açık Kaynak Kodlu Bir Araç ile Hacklendi

34
3
1
1
0
ABD'nin en büyük okul bölgelerinden bir tanesi, 16 yaşındaki bir lise öğrencisi tarafından gerçekleştirilen DDoS saldırısı sonrasında çöktü. Üstelik saldırıda kullanılan araç, oldukça eski ve açık kaynak kodlu bir programdı.

Siber saldırılar, çoğu zaman bir internet sitesini ya da bir platformu kullanılmaz hale getirebiliyor. Üstelik bu saldırıların her zaman deneyimli, güçlü hackerlar ya da hack grupları tarafından yapılması da gerekmiyor ki bu haberimizin konusunu da tam olarak bu oluşturuyor.

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan bir genç, oldukça basit bir program kullanarak bir DDoS saldırısı gerçekleştirdi. Bu genç tarafından yapılan saldırı, ülkenin en büyük okul bölgesindeki sanal derslerin ilk üç gün boyunca kapanmasına neden oldu.

Basit bir programla gerçekleştirilen DDoS saldırısı

ddos saldırısı

Gizmodo'da yer alan habere göre Miamia-Dade ilçesindeki okul yöneticileri, perşembe günü yaptıkları açıklamada, bölgedeki bilgisayar ağlarını paralize eden ve öğrencilerin giriş yapmaya çalışırken hatayla karşılaşmasına sebep olan saldırının arkasındaki hackerlardan bir tanesinin 16 yaşındaki bir lise öğrencisi olduğunu duyurdu.

Yetkililer, yaptıkları araştırmada toplamda bir düzineden fazla DDoS saldırısı gerçekleştirildiğine dair kanıtlar bulduklarını ve farklı grupların da katılıp katılmadığıyla ilgili soruşturmalarının da devam ettiğini açıkladı. Saldırıdan etkilenen, 345 binden fazla öğrencinin bulduğu Miami-Dade ilçesi, ABD'nin en büyük dördüncü okul bölgesi konumunda bulunuyor.

loic ddos programı

Olayın okullar tarafındaki en can sıkıcı noktası ise öğrencinin, en basit güvenlik yazılımlarının bile yakalayabileceği, açık kaynaklı, 10 yıllık bir programı kullanarak ağı kullanılamaz hale getirmiş olması. Saldırı için kullanılan araç, 4Chan hackerları tarafından geliştirilen LOIC adında bir program. Program, oldukça basit bir şekilde indirilebiliyor ve saldırının gerçekleştirilmesi için herhangi bir hack deneyimine de ihtiyaç duyulmuyor. Programı açtıktan sonra yapılması gereken şey tek bir tık.

LOIC programı, daha öncesinde Anonymous hack grubu tarafından da kullanılmıştı. Hack grubu, Pirate Bay'in kapatılması sonrası PayPal ve MasterCard'ın da aralarında bulunduğu birçok şirkete, hükûmet ajansına LOIC'ı kullanarak DDoS saldırıları düzenlemişti. Tabii bu saldırı 2010'lu yılların başlarında gerçekleştirilmişti ve aradan geçen yıllarda siber güvenlik standartları bir hayli gelişti. Ancak görünüşe göre Miami'deki okullar bu standardı yakalayamamış.

Bölge yetkilileri, FBI ve gizli servisin de yardımlarıyla siber saldırının izlerini sürdü. Saldırıda Rusya'dan, Ukrayna'dan, Çin'den, Irak'tan ve diğer birçok ülkeden adresler bulundu. IP adresini takip eden polis, en sonunda öğrenciye ulaştı. Çocuk suçlu olarak yargılanacak öğrencinin duruşması 8 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Kaynak : https://gizmodo.com/teen-hacker-charged-with-paralyzing-miami-schools-in-em-1844968182
34
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
34
3
1
1
0