Microsoft, Edge'in Yeni Sekme Sayfasındaki Simgelerin Görünümünü Değiştiriyor

21
1
1
0
0
Microsoft, Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge'de yeni bir özelliği test etmeye başladı. Test edilen bu özellik, yeni sekme sayfasında gösterilen bağlantılardaki simgelerin değiştirilmesini içeriyor. Microsoft, yeni tasarımla kullanıcılara daha şık bir Edge deneyimi sunmuş olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, son dönemlerde en çok Chromium tabanlı yeni internet tarayıcısı Edge ve Windows 10 üzerinde yaptığı çalışmalarla gündemde. Şirket şu sıralar, özellikle de uygulama simgeleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve hatta bu simgelerin bazıları, Windows 10'da aktif olarak kullanılmaya başlandı. Şirket şimdiyse, yeni simge çalışmalarını Edge üzerinde de sürdürüyor gibi görünüyor.

Chromium tabanlı Edge, Microsoft'un bugüne kadar piyasaya sürdüğü internet tarayıcılarından hayli farklı bir tasarıma sahip. Chromium altyapısına geçerek kullanıcılara çok daha modern ve hızlı bir deneyim vadeden şirket, görünüş açısından da kullanıcıları etkilemeye çalışıyor. Şirketin Edge üzerinden test etmeye başladığı yeni simgeler de bunun açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

İşte Microsoft'un Edge'de test etmeye başladığı yeni simgeler

Microsoft Edge

Microsoft'un Edge tarayıcısına giriş yaptığınızda ya da yeni bir sekme açtığınızda, Microsoft site bazı tavsiye bağlantılar sunuyor. Bunlar genelde Microsoft'un kendi hizmetleri oluyor ve özelleştirilebiliyor. Şimdiyse Microsoft, Edge'deki yeni sekme sayfasında bazı değişiklikler yaptı. Yapılan bu değişiklik, kullanıcılara daha şık bir görünüm vadediyor.

Edge'in yeni sekme sayfasında yapılan değişiklik, yukarıdaki görselde de açıkça görülebiliyor. Şirket, büyük ve opak yapıdaki dikdörtgen kutucukları, daha şeffaf bir yapıyla değiştirmiş durumda. Bu sayede simgelerin hem arka planı görüntülenebiliyor hem de daha net bir tasarım yapısı sunulmuş oluyor. Test edilmeye başlayan bu özelliğin tüm kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı ise şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://mspoweruser.com/microsoft-is-testing-new-icons-on-the-edge-new-tab-page/
21
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
1
1
0
0