Microsoft, Resmen ChatGPT'nin Geliştiricisine Yatırım Yaptığını Açıkladı: "Multi Milyon Dolarlık Anlaşma"

27
4
2
2
0
Microsoft, Resmen ChatGPT'nin Geliştiricisine Yatırım Yaptığını Açıkladı: "Multi Milyon Dolarlık Anlaşma"
Microsoft, ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'a milyarlarca dolar yatırım yaptığını açıkladı

2015 yılında Elon Musk ve Sam Altman tarafından kurulan yapay zeka şirketi OpenAI, geçtiğimiz haftalarda sohbet botu ChatGPT’yi herkese açarak tüm dünyayı şoka uğratmıştı. Günümüzde halen ücretsiz olarak kullanılabilen araç, internetin geleceği olarak bile görülmeye başladı.

Öte yandan ChatGPT’nin başarısı, bugüne kadar yayınladığı diğer araçlarıyla da ün yapan OpenAI’ın başarısını da bir kez daha kanıtladı. Geçtiğimiz hafta Microsoft’un OpenAI’a devasa bir yatırım yapacağı öne sürülmüştü. Bugünse Microsoft cephesinde resmi açıklama geldi

Microsoft, OpenAI'la uzun süreli anlaşma yaptığını açıkladı

Semafor tarafından geçtiğimiz hafta paylaşılan bilgilerde Microsoft'un, OpenAI’a 10 milyar dolarlık yatırım yapacağı iddia edilmişti. Bugün Microsoft tarafından yapılan açıklamadaysa iki şirketin "birkaç yıllık ve multi milyon dolarlık" bir anlaşma yaptığı açıklandı. Bu ortaklıkta OpenAI, Microsoft'un bulut sistemi Azure'un gelişimine katkıda bulunacak. Microsoft ayrıca OpenAI'ın DALL-E 2 ve ChatGPT gibi modellerini farklı işletmeler ve kullanıcılar için özelleştirip piyasaya sürmeyi de planlıyor.

Microsoft, 2019 yılında OpenAI’a 1 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. OpenAI, bu yatırıma kadar kâr amacı gütmeyen bir kuruluş iken yatırım sonrasında kâr amacı güden bir şirkete dönüşmüştü. Detayları henüz belli olmayan bu yeni anlaşmadan sonra OpenAI'ın yeni yol haritası ise şu anda belli değil.

Kaynak : https://www.semafor.com/article/01/09/2023/microsoft-eyes-10-billion-bet-on-chatgpt
27
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
27
4
2
2
0