Microsoft, Pentagon'la 10 Milyar Dolarlık Devasa Bir Anlaşma Yaptı

24
11
8
2
2
ABD Savunma Bakanlığı’nın bilgisayar altyapısının modernleştirilmesi kapsamında gerçekleştirilen dev bulut ihalesinin sonucu belli oldu. 10 milyar dolarlık ihalenin kazananı Amazon ile kıyasıya yarışan Microsoft oldu.

ABD’nin askeri kanadı olan Pentagon’un bilgisayar altyapısı için açtığı dev teknoloji ihalesi sonuçlandı. Teknoloji dünyasının iki devi Microsoft ile Amazon’un karşı karşıya kaldığı 10 milyar dolar değerindeki dev ihalenin kazananı Microsoft oldu.

ABD Savunma Bakanlığı’nın Savunma Altyapısı Müşterek Girişimi (JEDI) olarak adlandırılan bulut ihalesinin kazananı yazılım dünyasının en güçlü şirketlerinden Microsoft oldu. Pentagon’un bilgisayar altyapısı modernizasyonu için gerçekleştirilen ihale yaklaşık iki yıldır sürüyordu.

Projenin tamamlanması 10 yıl sürecek

Pentagon

Pentagon, 10 milyar dolar bütçe ayrılan bu devasa proje için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün Savunma Bakanlığı, genel maksat bulut kontratlarından birini Microsoft'a vererek bulut stratejimizin uygulanmasında önemli bir adımı daha attı.”

Dev bütçesinin yanında bakanlığa ait gizli bilgilerin de dâhil olduğu tüm verilerin, kurulacak bulut sistemine taşınma süresi 10 yılda tamamlanacak. İhaleye giren dev teknoloji şirketlerinden bir tanesi de IBM’di. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, oğlu IBM’de çalıştığı için kendisini ihale sürecinden çekme kararı almıştı.

İhalede kıyasıya yarışan Amazon ve Microsoft’un sahipleri olan Jeff Bezos ve Bill Gates ayrıca dünyanın en zengin insanları listesinde de yarışıyor. Uzun bir süre dünyanın en zengin insanı konumunda bulunan Jeff Bezos, geçtiğimiz günlerde Amazon’un hisselerinin değer kaybetmesi sonucu koltuğunu Bill Gates’e bırakmıştı.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/pentagonun-10-milyar-dolarlik-bulut-ihalesini-microsoft-kazandi,2ob3r-9Rk0GwI3e5vU51Jw
24
11
8
2
2
Emoji İle Tepki Ver
24
11
8
2
2