Microsoft, Teams'e Yenilen Skype Kurumsal'ın Fişini Çekiyor

19
4
3
3
1
Teams'in fazlasıyla popüler hale gelmesinin ardından Microsoft, Skype Kurumsal'ın fişini çekeceğini açıkladı. Ancak Skype Kurumsal kullanıcılarının önünde farklı bir servise geçiş yapabilmek için hala 1 yıllık bir süre bulunuyor.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Microsoft, koronavirüs salgını nedeniyle video konferans uygulamalarına ilginin artmasının ardından iş odaklı çalışmalarını Microsoft Teams üzerine yoğunlaştırmıştı. Bu gelişmelerin neticesinde ise Teams, sektörün lideri olmasa da Zoom’a iyi bir alternatif olmayı başarmıştı.

Görünüşe göre Microsoft Teams’in popüler bir uygulama haline gelmesi ve yeteneklerinin özellikle son birkaç ay içinde ciddi bir şekilde artması, bir başka Microsoft hizmeti olan Skype for Business’ın (Skype Kurumsal) sonunu getirdi. Yeni bir açıklama yayınlayan Microsoft, önümüzdeki 12 içinde Skype Kurumsal’ın fişinin çekileceğini duyurdu.

skype kurumsal

Kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için Skype Kurumsal müşterilerinin Microsoft Teams’e mümkün olduğunca sorunsuz geçiş yapabilmesini hedefleyen Microsoft, Skype Kurumsal müşterilerinin Teams’e geçişlerini kolaylaştırmak için bir geçiş planı sunacaklarını da ifade etti.

Microsoft’un açıklamasına göre Skype Kurumsal, 31 Temmuz 2021 itibarıyla sonlandırılacak. Kullanıcılarının bu tarihe kadar alternatif servisler bulması gerekeceğini belirten Microsoft, Teams’e geçiş yapmayı düşünen müşterileri için Tech Community blogu üzerinden geçişi kolaylaştıracak araçlar paylaştı.

19
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
3
3
1