Microsoft ile Sony Arasında Kavga Çıktı: Sony'nin, Xbox'a Oyun Çıkarmasınlar Diye Stüdyolara Para Saçtığı Söyleniyor

18
9
2
1
0
Microsoft, Sony'yi Brezilya'daki resmi rekabet otoritesine şikayet etti. Şikayet dilekçesinde, Sony'nin geliştiricilere para saçtığı ifade edildi. İddiaya göre Sony, geliştiriciler Xbox'a gitmesin diye el altından iş çeviriyordu.

Video oyun dünyasının önde gelen isimleri Microsoft ile Sony arasında kavga çıktı. Microsoft, Brezilya'da Sony'ye karşı şikayette bulundu. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, Sony'ye yönelik ağır ithamlarda bulunuldu. Gelin hep birlikte, yaşananların perde arkasına bakalım.

Microsoft'un 9 Ağustos'ta Brezilya Ekonomik Savunma İdari Konseyi'ne (CADE) yaptığı bir başvuru ortaya çıktı. Microsoft, bu başvuruda Sony'nin, geliştiricilerin Xbox platformuna geçişini engellemek için para saçtığını iddia ediyordu. Yani Sony, geliştiricilere devasa paralar ödüyor, bunun sonucunda da oyunların Xbox ekosistemine gelmesini engelliyordu. Sony'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Suçlamaların aslı olmayabilir

Microsoft'tan Sony'ye suçlama

Microsoft'un iddiaları önemli olsa da asılsız da olabilir. Burada önemli olan şey, Sony ile geliştiriciler arasındaki sözleşme. Sony, geliştiricilerle imzaladığı sözleşmede böyle bir maddeye yer vermiş olabilir. Ki şirket, bunu zaten yıllarca yaptı. Bazı AAA oyunlar, yalnızca PlayStation ekosistemine özel oldu. İşte bu durum devam ediyor ise Microsoft'un iddialarının asılsız olacağını söyleyebiliriz. Zira bu, yasal bir anlaşma olur ki zaman zaman Microsoft'un da böyle anlaşmalar yaptığını söyleyelim.

Ancak burada aksi bir durum da yaşanıyor olabilir. Sony, geliştiricilerle yaptığı sözleşmede böyle bir şey değinmemiş olabilir. Ancak el altından ödeme yapan şirket, bu sayede bazı oyunların Xbox ekosistemine gelmesini engellemiş olabilir. Ancak bu konuda en azından şimdilik herhangi bir kanıt yok ve tüm bunlar Microsoft'un iddiası.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/8/10/23300133/microsoft-sony-xbox-game-pass-blocking-rights-accusation
18
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
9
2
1
0