Microsoft, Windows XP İçin Son Bir Güncelleme Yayımladı

71
38
15
5
2
Microsoft, desteğini sonlandırmış olduğu Windows XP için son bir güvenlik güncelleştirmesi yayımladı. Uzaktan Masaüstü hizmetlerinde bulunan bir açığı kapatan bu güncelleştirme, olası bir WannaCry saldırısına karşı koruma sağlıyor.

2001 yılında ilk kez tanıştığımız Microsoft'un işletim sistemi efsanesi Windows XP için verilen destek bitti. Ancak yaşanan bir gelişme, halen pek çok kişi tarafından severek kullanılan Windows XP'nin, aslında ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi. Microsoft, Windows XP için son bir güncelleştime yayımladı.

Yayımlanan güncelleştirme, geçtiğimiz günlerde ikinci yılını dolduran WannaCry saldırılarına yönelikti. Bu güncelleştirme sayesinde sistemler, yeni bir WannaCry saldırısına karşı koruma altına alınmış oldu.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda, güvenlik açıklarını gidermenin en iyi yolunun yeni sistemlere geçilmesi belirtilerek, Windows XP ve diğer eski işletim sistemini kullananların bu güncelleştirme yardımıyla güvenliklerinin daha iyi olacağı ifade edildi. Yayımlanan bu güncelleştirmenin içeriğini ise kapatılan güvenlik açıkları ve iyileştirmeler oluşturuyor. 

Güncelleştirmenin kapattığı güvenlik açığından bugüne kadar yararlanılmadığını ifade eden Microsoft yetkilileri, bu güncelleştirmenin çok önemli olduğunu ve kullanıcıların mutlaka bu güncelleştirmenin yapılması gerektiğini söylediler.

Microsoft'un yayımladığı bu güncelleştirmeden, Windows XP, Windows 2003, Windows 2008, Windows Server 2008 ve Windows 7 kullanıcıları faydalanabilecekler. Eğer sizde Windows 7 veya Windows 2008 kullanıyorsanız, buradan ilgili güncellemeyi edinebilirsiniz. Windows XP ve Windows 2003 kullanıcıları ise güncelleştirmeye buradan erişebilirler.

  • Uyarı: Microsoft, en kısa sürede Windows 10 sürümlerinden birisine geçiş yapmanızı tavsiye ediyor.
Kaynak : https://www.trustedreviews.com/news/windows-xp-patch-worm-3721964
71
38
15
5
2
Emoji İle Tepki Ver
71
38
15
5
2