Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Eğitim Haberleri ve İçerikleri

Milli Eğitim Bakanlığı, 5, 6, ve 7. Sınıflar İçin Tabii Uygulamasını Duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların yaz tatilinde de okuldan uzak kalmaması ve bilgilerini tekrar etmesi için 5, 6, ve 7. sınıfları hedefleyen Tabii uygulamasını duyurdu. Uygulama, tüm mobil cihazlarda kullanılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 5, 6, ve 7. Sınıflar İçin Tabii Uygulamasını Duyurdu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, farklı araçlarla öğrenme alışkanlığına sahip Z kuşağındaki 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerine oyunla karışık eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunacak ‘Tabii’ isimli uygulamayı duyurdu.

“Oyun ve dersi iç içe yerleştirmek temel gayemiz.” diyen Bakan Ziya Selçuk, “Uygulamada kâğıt kalem yok, sadece 60 saniye içinde belli soruları cevaplamaları söz konusu olacak.” diyerek uygulamanın yarışma temelli olduğunu belirttikten sonra şu ifadeleri kullandı:

Öğrenciler, Tabii ile bir sonraki yıla hazırlanacaklar

Milli Eğitim Bakanlığı, 5, 6, ve 7. Sınıflar İçin Tabii Uygulamasını Duyurdu

"'Yarı yarıya', 'Bir hak daha ver', 'Süreyi uzat' gibi seçenekler ile motive edici bir puanlama sistemi olacak. Tabii'de öğrenciler, her doğru cevaptan 6 puan kazanırken her yanlış cevapla 2 puan kaybedecekler.

Puan sistemine dayalı olarak 5'ten 6'ya, 6'dan 7'ye geçen çocuklarımızın sadece kendi sınıflarını değil diğer sınıfları görme imkânları da söz konusu olacak. 'Gelecek seneye hazır mıyız?' sorusuna yanıt vermek için de uygulamanın özel bir desteği var."

Tabii'de her biri 60 saniyede yanıtlanacak günlük 40 soru bulunuyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 5, 6, ve 7. Sınıflar İçin Tabii Uygulamasını Duyurdu

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri için geliştirilen Tabii, öğrencilerin yaz tatilinde okuldan ve derslerden uzak kalmamalarını ve öğrendiklerini unutmamalarını sağlamayı amaçlıyor.

Öğrencilerin derslerini istedikleri an istedikleri yerde tekrar edebilmeleri için hazırlanmış günlük testlerden oluşan eğlenceli bir yarışma içeriği bulunan uygulamada öğrenciler, her gün Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerinden onar soru olmak üzere toplam 40 farklı soruyla karşılaşacaklar.

Öğrenciler, EBA kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra uygulama içindeki her bir soruyu 60 saniye içinde cevaplandırmak durumunda. Tabii uygulamasını Android cihazınıza indirmek için buraya, iOS cihazınıza indirmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
E
Enes Aksu 5 yıl önce
bilgisayarda yükleyemedim yardımcı olun
K
kuruyemişcu kuruyemişcu 5 yıl önce
yazııııııııık garibaaaaan bizim ülke bilgisayar için uygulama yapmaz garibaaan
İrem İrem 5 yıl önce
PCye yükleniyor mu?
S
Shamil Shakhmamedov 5 yıl önce
Tabii Tabii