Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Devreye Girmesi İsteniyor: ‘#TSKyeVerinYETKİYİ’ Etiketi Gündeme Girdi

79
17
15
9
2
Yangınlarla mücadele devam ederken Twitter'da kullanıcılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yangına mücadeleye yardımcı olması için talepte bulunmaya başladı. 'TSKyeVerinYETKİYİ' etiketi Türkiye gündemine girdi.

Son açıklanan bilgilere göre Türkiye, günlerdir süren yangınlarla an itibarıyla 16 uçak, 9 İHA, 52 helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 120 itfaiye aracı ve 5.200 personelle mücadele ediyor. Son 5 günde meydana gelen 138 yangının 129’u kontrol altına alınmışken 8 yangın, halen büyümeye devam etmekte.

Aralarında beş gündür durdurulamayan yangınlar, vatandaşların canlarına ve mallarına zarar verdi. Bitmeyen yangınlar içinse Twitter’da yeni bir gündem oluşturuldu. Birçok Twitter kullanıcısı, ‘#TSKyaVerinYETKİYİ’ etiketiyle yangınla mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin devreye girmesi konusunda isteklerini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin müdahale etmesi isteniyor:

tsk

tsk yangın

Vatandaşların çağrısı, yangına karadan müdahale için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin devreye girmesi yönünde oldu. 

Pek çok ülkenin ordusu yangınla mücadelede rol aldı:

Son zamanlarda yangınlarla mücadele etmekte güçlük çeken tek ülke Türkiye değil. Bu ülkelerden bazılarıysa yangınla mücadelede orduyu devreye soktu. Arnavutluk, 29 Temmuz 2021 tarihinde devasa orman yangınıyla mücadele için ordusunu sahaya indirdi. Rusya, kuzeybatısındaki orman yangınlarında ordu helikopterlerini devreye soktu.

Kanada ordusu, 23 Temmuz 2021’de askerlerini orman yangınıyla mücadelede görevlendirdi. Askerler, mücadeleye gönderilmeden önce bir hafta boyunca eğitim aldı. Dev yangın sırasında Avustralya da askerini devreye sokmuştu. Son örnek olarak Amerika Birleşik Devletleri, Ağustos 2020’de askerlerini devreye sokmuş, C-130 tipi hava tankerlerini de yangınla mücadele ekipmanlarıyla donatmıştı. Askerler, yangınla mücadele eğitimi aldıktan sonra görevlendirilmişti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama:

tsk yangın

Milli Savunma Bakanlığı, geceyaptığı açıklamada pek çok bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına destek verdiğini açıkladı. 400'den fazla askerin, 3 İHA'nın, 4 helikopterin, 2 çıkarma gemisinin ve 50 itfaiye, arazöz ve iş makinasının görevde olduğunu belirtti.

79
17
15
9
2
Emoji İle Tepki Ver
79
17
15
9
2