Apple Tayland’daki Yeni Mimari Harikası Mağazasının Kapılarını Açıyor

41
6
4
2
0
Apple, Tayland Bangkok’ta faaliyete sokacağı yeni satış merkezi Apple Central World’ü tanıttı. Mimarisiyle dikkat çeken bina, şehrin ikonik kesişim noktası Ratchaprasong’da bulunuyor.

Güneydoğu Asya’nın egzotik tatil merkezleri arasında yer alan Tayland da Apple ürünlerine yoğun talebin olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin ikinci ve en büyük Apple perakende satış merkezi olan Apple Central World de bu ilginin karşılığı olmaya hazırlanıyor. 

Amerikalı firmanın ABD’de Palo Alto’da bulunan Apple Park adlı merkezinde yer alan Steve Jobs Tiyatrosu’ndan ilham alan bu yapı, Tayland’daki en büyük Apple perakende mağazası olacak. Tabii ülkede toplam 2 adet Apple mağazası olduğunu da dikkate almak gerekiyor.

Duvarsız mağaza

apple central world

Ahşap çatının altında duvarları bulunmayan, tamamen camdan bir yapı olmasıyla dikkat çeken yeni mağaza, firmanın kurucularından Steve Jobs’un adını taşıyan tiyatro ile büyük benzerlik gösteriyor. Binanın merkezinde bulunan dönen merdivenleri kullanarak iki kat arasında geçiş yapmak mümkün oluyor. Binada bir de asansör bulunuyor. 

Mekana gelen ziyaretçiler, binanın üst katında toplanabiliyor. Etrafında pek çok ağaç bulunan yapı, şehrin en büyük alışveriş merkezi olan Skytrain’e de bağlanıyor. Bina Bangkok şehrinin en önemli kesişme noktalarından birinde yer alıyor.

Apple’ın kıdemli başkan yardımcılarından olan Deirdre O’Brien, yaptığı açıklamada “Ratchaprasong’da gerçekten türünün tek örneği bir mağazayı keşfedecek ziyaretçiler için heyecanlıyız” ifadesini kullandı. O’Brien, ziyaretçilerinin Apple Central World deneyimini yaşamaları için sabırsızlandıklarını da ifade etti.

Açılış randevuyla gerçekleştirilecek

apple central world

Yeni bina her ne kadar bir perakende satış mağazası olacak olsa da farklı özellikleri de bünyesinde barındıracak. Mağazada bir forum, genel amaçlı bir oda ve çeşitli serbest kullanıma açık alanlar olacak. Gelecekte ülkede yapılacak pek çok önemli etkinlik için burası bir merkez olacak.

31 Temmuz’da kapılarını açacak olan binada 17 farklı dilde ziyaretçilere hizmet verilebilecek, 130 kişilik bir ekip görev yapacak. Sağlık ve güvenlik önlemleri kapsamında maske, ateş kontrolü ve sosyal mesafe uygulaması zorunlu olacak. Açılış günü girişler için rezervasyon yaptırmak ya da davet almak gerekecek.

Kaynak : https://www.apple.com/newsroom/2020/07/apple-central-world-opens-friday-in-thailand/
41
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
41
6
4
2
0