Pokemon Go Gibi Gerçek Dünyada Oynanan Minecraft Earth Yayınlandı (Android - iOS)

55
6
4
4
2
Bilgisayarda ve yayınlandığı diğer platformlarda ciddi bir takipçi kitlesi bulunan Minecraft şimdi de akıllı telefonlarımıza geliyor. Üstelik Pokemon GO gibi artırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlanacak.

Minecraft çok uzun süredir oynana bir oyun, özellikle de belli bir yaş aralığındaki insanların yoğun ilgisini çekiyor. Daha önce dünyanın gerçek anlamda altını üstüne getirip zanaat konusunda kendimizi aştığımız oyun artık akıllı telefonlarımız aracılığıyla oynanabilecek. 

Dünyanın dört bir yanında kaynak toplayıp kendimize maceramızda işe yarayacak ekipmanlar üreteceğimiz, gerçek dünya ile Minecraft mimarisini birleştirebileceğimiz artırılmış gerçeklik oyunu Minecraft Earth şimdi erken erişim aşamasına geldi.

Minecraft Earth nedir? Nasıl oynanır?

Minecraft Earth’te malzeme toplamak için gerçek dünya üzerinde yolculuk etmemiz gerekiyor. Daha sonra da topladığımız malzemeler ile çeşitli yapılar inşa edebiliyoruz. Bu yapıları artırılmış gerçeklik kullanarak evimizin salonuna ya da şehrin herhangi bir noktasına taşımamız mümkün oluyor. 

Oyunda ayrıca başkalarıyla birlikte yapılar inşa etmek de mümkün. Oyunu sıkıcılıktan uzaklaştırmak isteyen Majong, günlük maceralar ve görevler de eklemiş. İlk aşamada oyun biraz karışık ve bazı hatalar barındırıyor ancak oyunun henüz erken erişimde olmasından dolayı bu durum oldukça normal. 

Minecraft Earth hangi ülkelerde erken erişime açık?

minecraft earth

Mayıs ayında ilk kez karşımıza çıkan oyun Çin, Meksika gibi ülkelerde yavaş yavaş erken erişime açılmıştı. Şimdi de ABD ve Türkiye’ye geldi. 

Oyunun yapımcısı olan Mojang, yıl sonuna kadar bütün ülkelerde oyunun erken erişime açılmış olacağını söylüyor. Şimdilik oyunun erişime açık olduğu ülkeler ise Android ya da iOS mağazasına erişme izni olan bölgelerle kısıtlı. 

Minecraft Earth yavaş yavaş dünyanın dört bir yanına yayılıyor. Bu oldukça ilginç ve yaratıcı oyun bakalım mobil oyunculardan beklediği ilgiyi görebilecek mi? Oyunu aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/12/20961639/minecraft-earth-now-available-early-access-us-ios-android
55
6
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
55
6
4
4
2