Mısır'da Arkeologlar, 30'dan Fazla Mumya Bulunan Toplu Mezar Keşfettiler

16
12
2
0
0
Mısır'da yapılan çalışmalarda, 30 mumya bulunan büyük bir toplu mezar keşfedildi. Mezarlarda bulunan malzemeler ise dikkat çekti.

Mısır Eski Eser Bakanlığı bünyesinde çalışan arkeologlar, Aswan bölgesinde bir taş duvarın arkasına gizlenmiş şekilde toplu mezar keşfettiler. Mezarların içerisinde 30'dan fazla mumya ve bu mumyalara ait eşyalar bulundu. Bulunan mumyaların Greko-Romen Dönemi'ne (M.Ö. 332 ve M.Ö. 395) ait olduğu tespit edildi. 

Kayaların oyulmasıyla yapılmış olan toplu mezarlık, bir ana oda ve etrafında bulunan küçük odalardan oluşuyor. Toplu mezarlıkta bulunan hurma ağacı ve keten kumaşından yapılmış olan sedye ise arkeologların dikkatlerini çekti. Fazlasıyla sağlam olarak yapılmış olan sedyenin ölüleri mezara yerleştirmek için kullanıldığı düşünülüyor. 

Yapılan çalışmalarda içinde çocukların da olduğu 30'dan fazla mumyanın tespit edildiği toplu mezarda, ölen kişilere ait pek çok malzeme ile cenazelerin mumyalanmasında kullanılan malzemeler bulunmuş. Ölen kişilerin ruhlarını betimleyen yarı kuş yarı insan figürlü heykeller, lambalar ve hatta içerisinde yiyecek olan kaplar bulunanlar arasında.

Ayrıca mezarda bir anne ile çocuğuna ait olduğu düşünülen iki mumya bulunmuş. Bulunan bu mumyaların tabutları ise boyanmıştı. Bölgede ayrıca kayaların oyulmasıyla bulunmuş olan bir de yuvarlak tepeli bir tabut tespit edildi.

Arkeologlar, bulunan mezarlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede belirlenmiş olan 300'den fazla mezarlık bulunuyor ve şu ana kadar 25 tanesi kazılmış durumda.

Kaynak : https://www.geek.com/news/archaeologists-unearth-ancient-egyptian-tomb-with-more-than-30-mummies-1784190/
16
12
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
12
2
0
0