Modern Toplumdan Tamamen Soyutlanmış Bir Biçimde Yaşayan 55 Bin Yıllık Kabile Yok Olmak Üzere

101
28
8
8
3
55.000 yıllık bir geçmişe sahip olan Jarawa Kabilesi, gelişen dünya ve içinde yaşayan insanların baskısı yüzünden yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Hindistan sınırları içinde yer alan Andaman Adası, dünyanın en köklü kabilesi olan Jarawa Kabilesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Kabile, tam 55.000 yıldır tüm dünyadan soyutlanmış bir biçimde, başka toplumlarla hiçbir temas kurmadan yaşıyordu. Ta ki şu ana dek...

İlk çağlardan bu yana var olan kabilenin yaşam tarzı, iyiden iyiye zarar görmeye başladı. Kabile mensupları, özellikle gençler; tişört giymeye, çekiç ve makas kullanmaya giriştiler.

Belgesel yapımcıları Alexandre Dereims ve Claire Beilvert, bu değişimin bir uyarı işareti olduğunu düşünüyorlar. Yapımcılar, kabile mensuplarına yönelik olarak etkili bir mesaj göndermek için 'We are Humanity' adlı bir belgesel çektiler.

Jarawa Kabilesi mensupları, modern dünyanın bir parçası olmayı kesinlikle istemiyorlar. Fakat devamlı bir şekilde bölgelerine giriliyor ve hatta rahatsız ediliyorlar.

Böyle devam eder ve Hindistan hükümeti de kabileyi koruma adına herhangi bir önlem almazsa, Jarawa Kabilesi'nin önümüzdeki 10 yıl içinde ortadan kalkabileceği düşünülüyor.

Kaynak : https://onedio.com/haber/modern-toplumdan-soyut-bir-sekilde-yasayan-55-bin-yillik-kabile-yok-olmanin-esiginde-830688
101
28
8
8
3
Emoji İle Tepki Ver
101
28
8
8
3