Mozilla Firefox, En Az Bir Buçuk Yıl Daha Windows 7 ve Windows 8 Desteğini Sürdürecek!

7
1
1
1
0
Bir Mozilla çalışanı, Firefox'un bir süre daha Windows 7 ve Windows 8 için destek vereceğini açıkladı. Önümüzdeki aylarda yayınlanıp 2024'ün üçüncü çeyreğine kadar destek verilecek olan Firefox 115 ESR, Windows 7 ve Windows 8'de çalışacak.

Popüler internet tarayıcıları arasında yer alan Mozilla Firefox, geçtiğimiz dönemlerde bir açıklama yapmış ve Aralık 2023 itibarıyla Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için destek vermeyi kesmeyi düşündüğünü duyurmuştu. Ancak gelen son haberler, Mozilla'nın fikir değiştirdiğini gözler önüne seriyor. Windows 7 ve Windows 8 (8.1 de dahil) kullanıcıları, bilgisayarlarında bir süre daha Firefox kullanmaya devam edebilecekler.

Mozilla'nın hata ve sürüm takip sistemi "Bugzilla"da temmuz ayında piyasaya sürülmesi beklenen Firefox 115 ESR ile ilgili açıklamalarda bulunan Mike Kaply isimli bir çalışan, Firefox'un yaklaşmakta olan sürümünün Windows 7 ve Windows 8.1 için destekleneceğini söyledi. Firefox 115 ESR'nin 2024'ün üçüncü çeyreğine kadar destek almaya devam edeceğini düşündüğümüzde, kullanıcıların bir buçuk yıl daha rahat edeceklerini söyleyebiliriz.

Yine de temkinli olmakta fayda var

Mozilla Firefox windows 7 desteği devam edecek

Windows 7 ile Windows 8.1'in yaratıcısı Microsoft, bu işletim sistemlerini zaten öldürmüş durumda. Hal böyle olunca üçüncü taraf yazılımlar, bu işletim sistemlerine uyumluluklarını yitiriyorlar. Hatta Google Chrome, eski bilgisayarlarda artık desteklenmiyor. Geçtiğimiz günlerde ise Valve'ın bu konuyla ilgili bir açıklama yaptığını aktarmıştık. Bu açıklamaya göre Steam, 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla Windows 7 ve Windows 8 ile çalışan bilgisayarlarda kullanılamayacak. Bu yüzden kullanıcıların her şeye hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Bu arada; şunu da belirtmeden geçmeyelim. Mike Kaply tarafından yapılan açıklama, Mozilla Firefox'un sonsuza dek Windows 7 ve Windows 8 desteğine sahip olacağı anlamına gelmiyor. Kaply, Firefox 115 ESR sürümünün eski işletim sistemlerine destek vereceğini söylemiş olsa da gelecekte neler yaşanacağı belirsiz.

Kaynak : https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1594270
7
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
1
0