Erişimi Engellenen Kitap Satış Platformları Nadir Kitap ve Kitantik, Yeniden Açıldı

23
2
1
1
0
Erişimi Engellenen Kitap Satış Platformları Nadir Kitap ve Kitantik, Yeniden Açıldı
Nadir Kitap ve Kitantik'in internet siteleri, mahkeme kararıyla erişime engellendi. Her iki platform da itirazın ardından yeniden erişime açıldı.

Türkiye’nin en popüler kitap satış platformlarından biri olan Nadir Kitap ve Kitantik.com, 30 Kasım akşamında erişim engeliyle karşılaştı. İnternet siteleri, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin 30 Kasım 2022 tarih ve 2022/2965 sayılı kararıyla erişime engellendi.

GÜNCELLEME: Nadir Kitap ve Kitantik, paylaştıkları yeni duyuruda mahkeme kararının geri çekildiğini açıkladı.

Nadir Kitap'a ve Kitantik'e uygulanan erişim engeli kaldırıldı:

Neler yaşandı?

Adalet Bakanlığına ait yayınların hukuka aykırı olarak satışa sunulduğu öne sürüldü:

Yaman Akdeniz tarafından paylaşılan bilgilere göre iki internet sitesi hakkında verilen erişim engeli kararının gerekçesi, “Adalet Bakanlığına ait yayınların hukuka aykırı olarak satışa sunulması” idi. Öte yandan Hakimlik tarafından verilen kararda gerekçe, “kişilik hakkı ihlali” olarak belirtildi.

Adalet Bakanlığının hukuka aykırı olarak satışa sunulan söz konusu yayınlarının ise “Adalet İstatistikleri” yayınlarının olduğu paylaşıldı. Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği, yayınların toplatılma talebini ise reddetti.

“Sitelerin tamamen engellenmesi ile ilgili herhangi bir gerekçe sunulmadı”

Nadir Kitap ve Kitantik.com, çevrimiçi satış platformları birer pazar yeri olarak görev yapıyor. Yani bu platformlar kitapları kendileri satmıyor, pek çok e-ticaret sitesinde olduğu gibi çeşitli satıcıların kitap sattığı bir platform olarak görev yapıyor.

Adalet İstatistikleri yayınları, Bakanlık tarafından ücretsiz olarak sunuluyor:

Söz konusu internet sitesinde parayla satışa konulan Adalet İstatistikleri yayınları, Adalet Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak yayınlanıyor. Bu yayınlara çevrimiçi olarak bu bağlantıdan erişilebiliyor.

23
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
2
1
1
0