NASA, Venüs’ün Karanlık Yüzünü Araştırmak İçin Yeni Bir Araç Geliştiriyor

6
2
2
0
0
NASA, Venüs’ün gözlemlenememiş olan karanlık yüzünde çalışma yapmak için vatoz balığına benzer bir araç üzerinde çalışma yürütüyor. Üzerinde çalışma yürütülen yeni araç esnek kanatlara sahip olacak.

NASA, Venüs’ü “yüksek sıcaklığın ve volkanik faaliyetin karanlık dünyası” olarak tanımlıyor. Venüs’ün toksik atmosferi ve kurşun eritebilecek sıcaklığı, keşifler için gezegeni zor bir yer haline getiriyor. Venüs’ün bu zor durumunu aşmak isteyen Buffalo Üniversitesi’nden bir bilim insanları ekibi, NASA için bir araç geliştiriyor. 

NASA, Innovative Advanced Concepts (NIAC) programı kapsamında Buffalo Üniversitesi’nde üzerinde çalışılan Breeze aracını finanse ediyor. Breeze aracı şu an için konsept bir araç. Ancak Buffalo Üniversitesi’nden araştırmacı ekip, vatoz balığının sudaki hareketini taklit eden bir uzay aracı olacak Breeze üzerindeki çalışmalarına devam ediyor.

Breeze

Breeze’yi geliştiren ekip tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada, “Aracın tasarımı, Venüs’ün atmosferindeki şiddetli rüzgarları verimli bir şekilde kullanırken, bilim insanları aracı rahatlıkla kontrol edebilecekler” denildi. 

Venüs, Güneş’in aydınlatmadığı karanlık bir yüzeye sahip. Breeze aracı, Venüs’ün bu karanlık yüzeyinde gezegenin atmosferi, hava durumu ve volkanik faaliyetleri hakkında veri toplayacak. Ancak Breeze’nin gerçek bir uzay aracı olması için geliştiricilerin önünde ciddi bir yol var. 

venüs

Breeze aracının geliştirilmesi konusunda Buffalo Üniversitesi’ndeki çalışmalar devam ederken, NASA’da Venüs çalışmaları için başka yollar aramaya devam ediyor. NASA,  Long-Lived In-situ Solar System Explorer adlı bir sonda üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Venüs’ün keşfi için daha uzun bir süre araç geliştirme çalışmaları yapılacak gibi görünüyor. Venüs için bir araç geliştirilmesinin, Mars çalışmalarını da rahat bir gezintiye dönüştürmesi muhtemeldir. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/nasa-eyes-stingray-like-spacecraft-to-explore-dark-side-of-hellish-venus/
6
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
0
0